Előfizetői tartalom

Mindenki húzza! - A magyar tőkepiac répameséje

Tóth Attila
Lányaim mostanában gyakran kérik, hogy lefekvés előtt olvassam nekik a répáról szóló klasszikus orosz mesét. Tudják, amelyben az egész család a nagypapától az unokáig, és minden élőlény, aki a ház körül él és mozog, kell ahhoz, hogy végül ki tudják húzni a jól megtermett növényt a földből. A magyar tőkepiac fejlesztésével kapcsolatban is többször ez a mese ugrik be számomra. Vajon miért? Talán mert az idők során kiderült, hogy a tőkepiacnál is akkor lehet sikert elérni, ha mindenki húzza. Van itt azonban egy kérdés, ami még a tőkepiacon dolgozók egy részének is csökkenti a lelkesedését: van-e itt egyáltalán répa, amit ki lehet húzni, netán csak egy jó nagyra nőtt és mélyen gyökerező gazt néztünk be?

A cikk szerzője Tóth Attila, tőkepiaci szakértő. Ennek a kérdésnek igazából két oldala van. Az egyik: vannak-e olyan cégek, akik a magyar tőzsde utánpótlását jelenthetik közép vagy hosszú távon? Pár hónapja a tőzsde egy 50-es listát mutatott be olyan vállalkozásokkal, amelyek előre meghatározott szempontok szerint tőzsdeérettek lehetnek. Nem tisztem megítélni, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái