Előfizetői tartalom

Mindenki húzza! - A magyar tőkepiac répameséje

Tóth Attila
Lányaim mostanában gyakran kérik, hogy lefekvés előtt olvassam nekik a répáról szóló klasszikus orosz mesét. Tudják, amelyben az egész család a nagypapától az unokáig, és minden élőlény, aki a ház körül él és mozog, kell ahhoz, hogy végül ki tudják húzni a jól megtermett növényt a földből. A magyar tőkepiac fejlesztésével kapcsolatban is többször ez a mese ugrik be számomra. Vajon miért? Talán mert az idők során kiderült, hogy a tőkepiacnál is akkor lehet sikert elérni, ha mindenki húzza. Van itt azonban egy kérdés, ami még a tőkepiacon dolgozók egy részének is csökkenti a lelkesedését: van-e itt egyáltalán répa, amit ki lehet húzni, netán csak egy jó nagyra nőtt és mélyen gyökerező gazt néztünk be?

A cikk szerzője Tóth Attila, tőkepiaci szakértő. Ennek a kérdésnek igazából két oldala van. Az egyik: vannak-e olyan cégek, akik a magyar tőzsde utánpótlását jelenthetik közép vagy hosszú távon? Pár hónapja a tőzsde egy 50-es listát mutatott be olyan vállalkozásokkal, amelyek előre meghatározott szempontok szerint tőzsdeérettek lehetnek. Nem tisztem megítélni, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés