Előfizetői tartalom

Hogy csinálta az eBay, hogy több a profitja, mint a bevétele?

Portfolio
Közel 6 milliárd dolláros nyereséggel zárta az eBay a negyedik negyedévet, ami több mint a kétszerese a cég negyedéves bevételének - derült ki a társaság tegnap esti gyorsjelentéséből. Egy, a nemzetközi tevékenységekhez kapcsolódó egyszeri nyereségadó-kedvezmény és részvények eladása miatt ugrott meg a profit. Bár ezek csak egyszeri tételek, a befektetők jól fogadták a negyedéves számokat, az eBay részvényei közel 9 százalékkal ugrottak meg a zárás utáni kereskedésben.

Egyszeri tételek miatt robbant a profitJól sikerült a karácsonyi szezon az eBaynél, az Egyesült Államokban a második leglátogatottabb e-kereskedelmi oldal volt az ünnepi időszakban - közölte a cég. Az áruforgalom (értékben) 5 százalékkal növekedett a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, ennek köszönhetően pedig a társaság bevételei is 3 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés