Előfizetői tartalom

Mészáros-hatás a tőzsdén, felrobbantak a kispapírok

Kovács Ádám
Egészen elképesztő, ami az utóbbi napokban zajlik a hazai kispapírok között, úgy tűnik lavinát indított el az, hogy egy nagybefektető, Mészáros Lőrinc jelentős részesedést vásárolt a Konzumban és az Opimusban, amire mindkét vállalat árfolyama meredeken emelkedni kezdett. A hatás sem maradt el, a kisbefektetők fellelkesülve ezen ráugrottak mindenre, amiben fantáziát látnak, több kispapír árfolyama is hatalmasat emelkedett az elmúlt napokban, az átlagost többszörösen meghaladó részvénypiaci forgalom mellett.

A Mészáros-hatásMa több hazai kispapír árfolyama is nagyot emelkedett, úgy tűnik azok után, hogy Mészáros Lőrinc két magyar tőzsdei cégbe is beszállt bátorságot adott a kisbefektetőknek is, és elkezdték vásárolni a magyar kis kapitalizációjú vállalatok papírjait. Csak ma a FuturAqua és a Konzum papírjai limittel 20 százalékot, az Opimus 14 százalékot, az OTT One 12...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés