Előfizetői tartalom

Rejtőzködő milliárdosok, övék az Auchan és a Decathlon

Kerülik a nyilvánosságot, nem töltenek be politikai pozíciókat, nem mozognak otthonosan a társasági életben, viszont annál sikeresebbek az üzleti világban, négy generáció alatt 90 milliárd euró összforgalmú cégcsoportot építettek fel, többségi tulajdonosai olyan ismert vállalatoknak, mint az Auchan, a Decathlon, a Pimkie vagy az Orsay. Bemutatjuk a Mulliez (ejtsd: mülié) családot, az egyik leggazdagabb francia klánt, amelyik példátlan összetartásának köszönheti sikerét. A kevésbé ismert, de gazdag embereket bemutató sorozatunk második darabja következik.

Négy generáció alatt nőttek nagyraA francia Mulliez család legalább olyan titokzatos és zárkózott, mint az Aldit alapító Albrechtek, olyan vallásos, mint a C&A-t tulajdonló holland Brenninkmeijer család, és nagyjából annyian vannak, mint a Metro csoportot is tulajdonló, közel 700 családtagot számláló Hanielek. Négy generáció alatt a Mulliez család elképesztő méretű céghálót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés