Bomba formában az amerikai vállalatok
Üzlet

Bomba formában az amerikai vállalatok

Portfolio
Ma megkezdődik az amerikai negyedéves jelentési szezon. Bár a közelgő francia elnökválasztás mellett kisebb figyelmet kaphatnak a befektetőktől a vállalati gyorsjelentések, de mindig fontos információkat hordoznak a globális gazdaság állapotáról.
Az Alcoa feldarabolása óta már nem az alumíniumgyártó indítja a negyedéves gyorsjelentési szezont, jellemzően a bankok eredményeivel indulnak a negyedéves jelentések az Egyesült Államokban. Ez így lesz most is, ma, az amerikai tőzsdék nyitása előtt a Citigroup, a JP Morgan és a Wells Fargo jelent, amivel félhivatalosan ma megkezdődik a jelentési szezon.

Bomba formában az amerikai vállalatok
Az elemzői várakozások szerint az első negyedévben összességében emelkedhetett az amerikai vállalatok profitja. A FactSet konszenzusa alapján az S&P 500 indexbe tartozó vállalatok összesített egy részvényre jutó eredménye 8,9 százalékkal ugorhatott meg az előző év azonos negyedévéhez képest.Ez a legmagasabb év/év alapú növekedés 2013 negyedik negyedéve óta.

A negyedéves eredményeket sújtó negatív hatások között az erős dollárt említik elsősorban a vállalatvezetők, de a magasabb bérek, az időjárás, az olajár alakulása, a Brexit és Kína szintén kockázatot jelentenek a cégeknek.

Az egyes szektorok közül az energiaipari vállalatok húzhatják elsősorban a profitbővülést, ami egy évvel ezelőtt még veszteséges volt. Ha az energiaszektortól tisztítanánk a számokat, abban az esetben az S&P 500 index csak 5,1 százalékos profitnövekedésről számolhatna be az első negyedévben a várt 8,9 százalék helyett.

Bomba formában az amerikai vállalatok
A pénzügyi cégektől 14 százalékos profitbővülést várnak az elemzők, de a nyersanyagszektor és a technológiai cégek is kétszámjegyű profitnövekedést könyvelhetnek el. Gyengén teljesíthetnek viszont az ipari vállalatok és a távközlési cégek, ahol a profit csökkenésével számolnak az elemzők 2017 első negyedévében.

Bomba formában az amerikai vállalatok
A címlapkép forrása: Shutterstock
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde