Előfizetői tartalom

Japán segítséggel tarolja le a világot a kémügyről elhíresült magyar cég

Portfolio
A laboratóriumi véralvadás-vizsgálatok elvégzéséhez szükséges készülékeket és reagenseket gyártó Diagon Kft. együttműködési szerződést kötött a világ több mint 30 ezer laboratóriumába szállító japán Horiba Medical vállalattal. saját fejlesztésű árasztja el a világot, miután együttműköd erről stratégiai megállapodást kötött a japán Horiba Medical vállalattal. Az MTI információi szerint a több évre szóló megállapodás - a termékek piaci értéke alapján - 100 millió eurós (31 milliárd forintos) többletbevételt hozhat a cégek számára. A Diagon korábban ipari kémkedési ügyével került a figyelem középpontjába.

A Diagon Kft. 1989 óta gyárt váralvadás-reagenseket és a hozzájuk kapcsolódó mérő készülékeket, amelyek nagy részét eddig is külföldön értékesítette a 2016-ban 6,5 milliárd forint árbevételt elérő cég. A reagens olyan anyag vagy vegyület, amely a vérrel való érintkezés során kémiai reakció útján utal arra, hogy van-e valamilyen nem kívánt változás a szervezetben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés