Korábban indul a Model 3 gyártása
Üzlet

Korábban indul a Model 3 gyártása

Portfolio
Elon Musk, a Tesla vezére Twitteren tudatta, hogy a Model 3 két héttel a beharangozott határidő előtt teljesítette az összes gyártásra vonatkozós szabályozói követelményt. Ennek köszönhetően az első Model 3 már most pénteken legördülhet a gyártószalagról.

Indul a Model 3 gyártása

Musk jelezte azt is, hogy az első 30 darab Model 3 már július 28-ára az új tulajdonosánál lesz. Agyártást fokozatosan pörgetik fel, augusztusban 100 autó készülhet el, míg szeptemberben már 1 500-at gyárthatnak. Decemberben pedig már teljes gőzzel pöröghet a termelés, amelynek köszönhetően 20 ezer autót gyárthatnak le.

Korábban indul a Model 3 gyártása

Musk már egy ideje nagyon magabiztos

A Tesla biztosan megkezdi majd a Model 3 gyártását a következő hónapban

- jelentette ki az amerikai elektromosautó-gyártó vezére még június elején. Hozzátette azt is, hogy a vásárlóknak hamarosan lehetőségük nyílik arra, hogy konfigurálják saját járművüket, de egyelőre csak a jármű színét és kerékméretét választhatják ki.

Musk elárulta a Telsa éves közgyűlésén, hogy a Model 3-at először csak egy elektromotorral gyártják majd, reményeik szerint az év végén, de valószínűbb, hogy jövőre viszont már gyártásba kerülhet a duálmotoros változat is.

Azoknak a megrendelőknek, akik későn eszméltek csak, nagyon türelmesnek kell lenniük, a cég vezére szerint nagyon hosszú a várólista, becslésük szerint több mint egy év.

Nagyon fontos az új modell

A Tesla már februárban megkezdte az új modell tesztváltozatainak gyártását és több fénykép is kiszivárgott a Model 3-ról, miközben a valós forgalomban tesztelték. A mostani kijelentések is azt erősítik, hogy a Tesla korábbi ígéretével összhangban valóban megkezdi a Model 3 tömeggyártását 2017 júliusában, illetve az első szállításokra a beígért 2017 végi időpont előtt sor kerülhet.

A Model 3-nak meghatározó szerepe lesz a tervek szerint abban, hogy a Tesla teljesítse a 2018 végére kitűzött célját, az éves 500 ezer darabos értékesítés elérését. Az új modell ugyanis jóval olcsóbb lesz, mint a cég jelenleg kapható autói, az induló ára 35 ezer dollár lesz kedvezmények nélkül, ennek köszönhetően pedig szélesebb tömegek számára válhat elérhetővé. Az érdeklődés a modell iránt óriási, a vállalathoz néhány hónap leforgása alatt közel 400 ezer darabra érkezett előrendelés.

Hatalmas formában a Tesla

A cég papírjai elképesztő teljesítményt nyújtanak, az év eleje óta közel 73 százalékot erősödött már a Tesla árfolyama, míg a múlt pénteki záráshoz képet több mint 2 százalékot erősödtek a részvények az amerikai piacok nyitás előtt.

Korábban indul a Model 3 gyártása
brexit0115
bitcoin automata shutter
gáztározo0921
klima0921
shutterstock_1424418242
szaudarábia0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
uzemanyag0920