Előfizetői tartalom

A szomszédnak is eladhatjuk majd a napelemeinkkel termelt áramot

Portfolio
Teljesen átalakíthatják az energiaellátás ma ismert rendszerét az iparágban zajló folyamatok a nem túlságosan távoli jövőben. Így előbb-utóbb Magyarországon is lehetővé válik az úgynevezett mikrogridek alakítása, amelynek alkalmazásával akár a szomszédunktól is tudunk majd áramot vásárolni és viszont; a blockchain technológia közvetlenül összekötheti majd a fogyasztókat és termelőket; az új energiatárolási lehetőségek pedig versenyképes opcióvá válhatnak a háztartási fogyasztók számára - mondta el a Portfoliónak Mező Csaba, a Deloitte partnere.

Alapvető átalakulás zajlik az energetikában, a folyamatokat egyszerre négy nagy trend hajtja - decentralizált energiatermelés; iparágak összeolvadása; ügyfélközpontúság; digitalizáció -, ezek pedig belátható időn belül a magyarországi fogyasztók számára is jelentős változásokat eredményeznek majd. Természetes jelenség, hogy a technológiai fejlődést követi a szabályozás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái