Előfizetői tartalom

A Tesla vezére gőzerővel dolgozik azon, hogy egy újabb iparágat forgasson fel teljesen

Maradi István
Elon Musk neve valószinűleg nem cseng ismeretlenül a befektetésekkel foglalkozók számára. A legismertebb vállalkozása a Tesla elektromos autót gyártó cége, amelynek részvényárfolyama a 2010-es 17 dolláros IPO óta mára jóval 300 dollár fölé kúszott. A Tesla 3 típusjelű elektromos "tömegautó" fejlesztésével az egész tradicionális autóipart komoly pályamódosításra kényszerítheti, ha tervei beválnak. Van azonban még egy cége (meg még egy, de erről később), amely hasonló földindulást idézhet elő egy másik területen, ez pedig a SpaceX. És nem csak azért, mert egy kiváló innovatív cég, amely esetleg megsokszorozhatja értékét. Hanem mert akár forradalmat is előidézhet az űrbéli szolgáltatások terén. Olyan cégek is nyújthatnak ma még ismeretlen, űrbéli szolgáltatást a jövőben, akiket a jelenlegi pályára állítási költségek elriasztottak korábban.

Maradi István írását közöljük.Legyen olcsóbb az űrbe jutni!Űreszközök pályára állítása egészen az elmúlt évtizedig állami vállalkozásnak tűnt világszerte, a szükséges óriási költségek és fejlesztési erőforrások miatt. Megszoktuk, hogy űrhajót vagy műholdat nagy országok nagy állami cégei állítanak pályára még akkor is, ha sok esetben az alapvető fejlesztéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés