Előfizetői tartalom

Váratlan vereséget szenvedett a megújuló energia Ausztráliában

Portfolio
Az ausztrál kormány elvetette, hogy egy úgynevezett Tiszta Energia Célkitűzést (Clean Energy Target, CET) jelöljön ki az ország energiaellátásában, ehelyett az energiabiztonságra fókuszáló tervet választotta. A Nemzeti Energia Garancia (National Energy Guarantee, NEG) terv lehetővé teszi a villamos energia árak csökkentését, és megelőzi a bénító áramszünetek kialakulását - érvelt a kormány döntése mellett Malcolm Turnball miniszterelnök, aki szerint az ország a NEG megvalósítása során is olyan mértékben csökkentheti az üvegházgáz-kibocsátását, amellyel teljesítheti a Párizsi Klímaegyezményben tett vállalását. A döntés heves kritikákat váltott ki, mondván, a kormány elfordult a megújuló energiaforrásoktól.

Energy Investment Forum 2017 A klímaváltozás és az ellátásbiztonság szempontjainak viszonyáról a Portfolio Energy Investment Forum 2017 konferencián bővebben is szó lesz. Még nem késő regisztrálni. Információ és jelentkezés A most elutasított CET terv mérföldkőnek tekinthető, pontosabban lett volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés