Előfizetői tartalom

Váratlan vereséget szenvedett a megújuló energia Ausztráliában

Portfolio
Az ausztrál kormány elvetette, hogy egy úgynevezett Tiszta Energia Célkitűzést (Clean Energy Target, CET) jelöljön ki az ország energiaellátásában, ehelyett az energiabiztonságra fókuszáló tervet választotta. A Nemzeti Energia Garancia (National Energy Guarantee, NEG) terv lehetővé teszi a villamos energia árak csökkentését, és megelőzi a bénító áramszünetek kialakulását - érvelt a kormány döntése mellett Malcolm Turnball miniszterelnök, aki szerint az ország a NEG megvalósítása során is olyan mértékben csökkentheti az üvegházgáz-kibocsátását, amellyel teljesítheti a Párizsi Klímaegyezményben tett vállalását. A döntés heves kritikákat váltott ki, mondván, a kormány elfordult a megújuló energiaforrásoktól.

A klímaváltozás és az ellátásbiztonság szempontjainak viszonyáról a Portfolio Energy Investment Forum 2017 konferencián bővebben is szó lesz. Még nem késő regisztrálni. Energy Investment Forum 2017 INFÓJELENTKEZÉS A most elutasított CET terv mérföldkőnek tekinthető, pontosabban lett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái