Felpattantak a kriptopénzek
Üzlet

Felpattantak a kriptopénzek

Portfolio
November óta nem látott mélységekbe esett a bitcoin, és több kriptopénz ára a napokban, miután a hatóságok egyre több helyen tervezik szabályozni a kriptodevizák kereskedését. Az esés pedig nem állt meg, tegnap délután az összes kriptopénz vaskos esést mutatott, késő estére pedig pánikhangulat uralkodott el. Egyelőre szerdán sincs fellélegzés, sőt, a bitcoin már 10 ezer dollár alatt áll, vagyis értékének felét elveszítette a csúcshoz képest.

Felpattanás

Nap végére nagyot raliztak a kriptodevizák, a bitcoin most már csak 5, az ether és a ripple csak közel 6 százalék mínuszban áll.


Jönnek vissza a kriptodevizák

Napon belül egyre magasabbra emelkedik a kriptodevizák árfolyama, a bitcoin már csak 13, az ether már csak 18, a ripple 22 százalék mínuszban áll.


Azért nem zuhan minden kriptodeviza árfolyama

A Coinmarketcap listája alapján a 100 legnagyobb kapitalizációjú kriptodeviza közül csupán 3 olyan van (Siacoin, SmartCash, Neblio), aminek emelkedik az árfolyama, az összes többi viszont esik, az esés mértéke jellemzően két számjegyű, 20-30 százalékos. Az elmúlt órákban egyébként valamelyest enyhült az eladói nyomás, a bitcoin már csak 17, az ether 24, a ripple pedig már csak 28 százalékos mínuszban áll.


Forrás: Coinmarketcap

Az összes nagy kriptodeviza mélyrepülésben vanforrás: coinmarketcap

Zuhan a bitcoin

Úgy tűnik, nem akar vége szakadni a vérengzésnek, a bitcoin már 9616, az ether 804, a ripple 0,95, a litecoin pedig 147 dolláron áll. Ez százalékban azt jelenti, hogy a csúcsrol a bitcoin több, mint 50 százalékot, az ether 39 százalékot, a ripple pedig 70 százalékot esett.


10 ezer dollár alatt a bitcoin

10 ezer dollár alá esett a bitcoin árfolyama, a CoinDesk adatai szerint 9958 dollárig esett az árfolyam. Utoljára november 30-án járt 10 ezer dollár alatt.

Idegtépő napok - Most tényleg kidurrant a bitcoin-lufi?!

Lufi vagy az évszázad befektetése? Lenullázódik vagy egészen 1 millió dollárig szárnyal az árfolyam? A szakértők többsége is megosztott a témában, azonban most valószínűleg a legoptimistább befektetők keze is megremegett, miután a bitcoin ára gyakorlatilag a felére esett néhány nap leforgása alatt. Tovább a cikkhez

Feleződött a bitcoin

Az esti vérengzés után mára már némileg lelassult az esés, azonban a bitcoin ára a december végi 20 ezer dolláros csúcsról gyakorlatilag feleződött, míg a ripple 70 százalékot esett, de az ether is benézett 1000 dollár alá.


Megállt a lejtmenet

A bitcoin 10 ezer dollár felett "stabilizálódott", majd amikor látóhatáron belül volt a fontos lélektani szint, akkor irányt váltott a kriptopénz, és 11 ezer felé vette az irányt. A kereskedést rendkívül nagy volatilitás jellemzi.

Így fúvódott fel a lufi

A bitcoin a tavaly év elején látott 1000 dollár alatti árfolyamról emelkedett 20 ezer közelébe decemberben, ahonnan esésnek indult. Az alábbi grafikonon látható, hogy milyen gyorsan történt mindez:


forrás: coinmarketcap

Feleződés

Mostanra decemberi csúcsához képest csaknem megfeleződött a bitcoin árfolyama, a jegyzés 10 200 dollár környékén mozog. Az Ethereum 900 dollár körül, a Ripple pedig 1 dollár alatt mozog.

Folytatódik a zuhanás

Késő este fokozódott az eladói nyomás a kriptopiacon. A bitcoinért már csak 10 600 dollárt kell adni, az Etherium pedig 1000 dollár alá esett. Minden nagy kriptodeviza óriási esést halmozott fel kedden, van olyan, amelyik 24 óra leforgása alatt értékének a 40%-át elveszítette.


Klikk a képre!
forrás: coinmarketcap
A MarketWatch gyűjtése szerint a 100 legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptodevizából 2 kivételével az összes esik.

Újabb csökkenő hullám

Az esti órákban újabb eladói hullám jelent meg a kriptopénzek piacán, a bitcoin árfolyama például 20%-os mínuszba került, 11 400 dollár alá. A nagyobb kriptodevizák közül az Etherum szintén -20%-ban van, a Ripple pedig már 30%-ot veszített értékéből.


Klikk a képre!
Késleltetett adatok

Mélyben maradtak a kriptodevizák

Délután többször is megpróbálkoztak az emelkedéssel a kriptodevizák, de ezek rövid életűek voltak. A bitcoin 12 ezer dollár körül mozog, és a többi nagyobb kapitalizációjú kriptodeviza sem tudott érdemben javítani.


Kép forrása: coinmarketcap


Kép forrása: coinmarketcap


Kép forrása: coinmarketcap

Nincs fellélegzés

Délután is kitartott az eladói nyomás a kriptopénzek piacán. A kereslet csökkenése és az ázsiai szabályozással (tiltással) kapcsolatos bizonytalanság egyaránt lefelé húzza az árfolyamokat. A bitcoin újra 12 ezer dollár alatt áll, de az ether és a ripple piacán sincs fellélegzés.


Kép forrása: coinmarketcap

Folytatódik a zuhanás

A kriptodevizák hanyatlása nap közben sem állt meg. A tíz legnagyobb kapitalizációjú kriptopénz közül az összes mínuszban van, közülük a legtöbb kétszámhegyű esést mutat.


Kép forrása: coinmarketcap
Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a kriptodevizák mélyrepülése tovább tarthat, és akik befektetnek, a teljes tőkéjüket teszik kockára. Ugyanakkor olyan hangok is vannak a piacon, akik szerint a január általánosságban egy gyenge hónap a kriptopénzek piacán, láttunk már ilyet az elmúlt élvekben, és egyáltalán nem meglepő a mostani visszaesés. Az elmúlt napokban a csökkenő japán és a dél-koreai kereslet komoly szerepet játszott az esésben.

Beszállnál a bitcoinbizniszbe? Erről csúnyán lecsúsztál

Közel 9 évvel azután, hogy az első bitcoint kibányászták január 13-án fontos mérföldkövet lépett át a kriptopénz. Összesen 16,8 millió bitcoint kibányásztak, azaz a teljes bitcoin kínálat 80 százaléka már forgalomba került. Tovább a cikkhez

Vérengzés a kriptopiacon: mélyrepülésben a bitcoin

Miután a dél-koreai igazságügyi minisztérium által felállított munkacsoportot már a napokban előrukkolhat egy törvényjavaslattal, hogy hogyan szabályozzák a kriptodevizák kereskedését, addig Kínában is zajlanak az események, ugyanis Peking le fogja tiltani a webes hozzáférést azokhoz az offshore és onshore kriptotőzsdékhez, melyek Kínában toboroznak ügyfeleket. A hírek szerint azok a cégek is célkeresztbe kerülnek, amelyek klíringszolgáltatást, forgalomba hozatali szolgáltatást nyújtanak, vagy fizetési megbízásokat teljesítenek decentralizált kereskedéssel foglalkozó cégeknek.

Persze azt azért érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb nyugat-európai országban (Svájcban például elismerik, mint befektetést) valamiféle szabályozói környezetet próbálnak kialakítani a kriptodevizák körül (ami teljesen érthető), míg Ázsiában a jellemzőbb, hogy a teljes bezárás mellett döntenek. Persze valahol ez is érthető, ugyanis például Dél-Koreában már-már annyira elharapódzott a dolog, hogy a fiatalok jelentős hányada gyakorlatilag minden pénzét kriptobefektetésekben tartja, így valószínűleg a kormány attól tart, hogy a fiatalok akár minden pénzüket elbukhatják.

Mindezek hatására gyakorlatilag mindent ütnek a befektetők, ami érnek, a bitcoin ára a decemberi 20 ezer dollár környéki csúcshoz képest már több mint 35 százalékot esett, de az ether is csak az elmúlt 24 órában 15 százalékot, a ripple 23 százalékot, a bitcoin cash pedig közel 19 százalékot esett.

Klikk a képre!
Kép forrása: coinmarketcap
brexit0923
zuckerberg
Malajzia
Kampánytéma lett, hogy Brüsszel a földspekulánsokat védi-e, vagy sem
mnb shutter
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
zuckerberg