Üzlet

Második napja esnek a tőzsdék

Portfolio
Több mint 200 pontos mínuszban nyitott és nap végére közel 380 pontos mínusznál tart a Dow Jones, miközben az S&P 500 és a Nasdaq is 1% körüli mínuszban fejezte be a napot. Régen néztek ki ilyen csúnyán az amerikai tőzsdék, a befektetők félnek attól, milyen hatással lehet a tőzsdékre a kötvénypiacok hozamemelkedésének.

Ma is mínuszban zártak az indexek

A nap végére sem sikerült feljebb tornázni az amerikai indexek teljesítményét, a Dow végül mínusz 1,4% körül zárt, míg az S&P 500 és a Nasdaq mintegy 0,9%-kal került lejjebb.


Nem javul a helyzet

A tőzsdezárást megelőző egy órában sem javult a hangulat az amerikai tőzsdéken, a Dow 1,5%-os mínuszban, míg az S&P 500 és a Nasdaq 1% körüli mínuszban van.
Májusi mélypontja felé közelít a Dow

Már közel 430 pontos mínuszban van a Dow Jones, ami 1,6%-os esésnek felel meg. Ezzel 2016 júniusa óta nem esett annyit a Dow, mint a mai és a tegnapi kereskedésben összesen, és ha így folytatja, akkor a tavaly májusi egynapos mélypontot is sikerül megdöntenie.


A Dow komponensein belül a UnitedHealth a legnagyobb vesztes több mint 4%-os gyengüléssel. Az egészségügyi szektorbeli cégek azután kezdtek gyengülni, hogy az Amazon, a JP Morgan Chase és Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway bejelentette, hogy összefognak egy új egészségügyi szolgáltatás kiépítése érdekében. Erről itt írtunk.

Régen nyitott már ilyen csúnyán Amerika

Folytatódik a tegnapi rossz hangulat az amerikai tőzsdéken, a három vezető index 0,7-1,2%-os mínuszban tartózkodik, közülük eddig a Dow teljesít a legrosszabbul, az index 1,2%-kal van lejjebb a tegnapi záróértékéhez képest.Régen nyitott már ilyen csúnyán Amerika

A részvénypiaci eladói hangulat azzal párhuzamosan erősödött fel, hogy az európai mellett az amerikai államkötvény hozamoknál is folytatódik az emelkedés, a befektetők tartanak attól, hogy a magas kötvényhozamok véget vetnek a már jó ideje tartó részvénypiaci ralinak.

Az amerikai 10 éves államkötvény kamata közelít ahhoz a szinthez, amit legutoljára 2014-ben láttunk, ez pedig felerősíti a magasabb inflációval kapcsolatos félelmeket, ez ugyanis azt jelentheti, hogy a központi bankok a piac által vártnál hamarabb foghatnak neki a monetáris politikai szigorító lépéseknek.Régen nyitott már ilyen csúnyán Amerika


Régen nyitott már ilyen csúnyán Amerika
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
google