Megint elkaszálták Magyarországot az online kaszinók betiltása miatt
Üzlet

Megint elkaszálták Magyarországot az online kaszinók betiltása miatt

Portfolio
Az Unibet után a Sporting Odds is nyert a NAV ellen az Európai Bíróságon - olvasható a testület szerdai közleményében. A bíróság ismét kimondta, hogy a kaszinókra és onlinejátékszervezésre vonatkozó magyar szabályozás nem egyeztethető össze a szolgáltatások szabad áramlásával.

A hagyományos játékkaszinók üzemeltetésére irányuló koncessziók megadására és az online kaszinójátékok szervezésére vonatkozó magyar szabályozás nem egyeztethető össze az uniós joggal

- olvasható az Európai Bíróság szerdán közzétett ítéletében.

A testület szerint a magyar szabályok hátrányosan megkülönböztető módon akadályozzák a más tagállamban letelepedett szerencsejáték-szervezőknek a magyar szerencsejáték-piachoz való hozzáférését. A pert a Sporting Odds nevű brit cég indította a NAV ellen. A társaság online szerencsejátékok szervezésére vonatkozó engedéllyel rendelkezik az Egyesült Királyságban, ezzekl szemben a magyar adóhatóság megállapította, hogy Magyarországon nem rendelkezik engedéllyel, és emiatt 3,5 millió forintos bírásgot szabott ki rá.

Ítéletében a bíróság ezt követően megállapítja, hogy a magyar szabályozás az online kaszinójáték szervezésére irányuló engedély megszerzésének lehetőségét kizárólag az e tagállam területén lévő játékkaszinót koncesszió alapján üzemeltető gazdasági szereplők számára tartja fenn, ami hátrányosan megkülönböztető jellegű korlátozásnak minősül.

Tavaly hasonló indoklással adott igazat az Európai Bíróság az Unibetnek a NAV ellenében, így nem meglepő, hogy most újabb cég nyert a magyar adóhatóság ellen. Az európai testülettől egyébként a magyar bíróság kért állásfoglalást, így most itthon folytatódnak a perek.
matolcsy191211
Frankfurti tőzsde
GettyImages-1186405330 ursula
tesla nemet berlin autogyar
greta191211
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde