Előfizetői tartalom

Nagy átalakulás jön az energiaszektorban

Portfolio
A hétvégén fontos bejelentést tettek a német közműszolgáltatók: vasárnap közzétették, hogy az RWE megállapodásra jutott az E.ON-nal, amelynek keretében az RWE az Innogy-ban fennálló 76,8 százalékos részesedését az E.ON vásárolja meg, az RWE pedig cserében 16,7 százalékos tulajdonrészt szerez majd az E.ON-ban. Az RWE 2016-ban választotta le, és vitte tőzsdére az Innogy-t, amelybe a német áramszolgáltató a megújuló energia portfólióját szervezte ki.

Az elmúlt években jelentős átalakulások mentek végbe a német energiaiparban, a német energiaszolgáltatók különválasztották a megújuló energiával foglalkozó portfóliójukat a hagyományos áramtermelő eszközeiktől, majd az így leválasztott társaságokat az RWE és az E.ON is tőzsdére vitte. Az RWE az Innogy nevű cégébe a megújuló energiákkal, kiskereskedelemmel és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés