Előfizetői tartalom

Kiderült, hogy a bitcoinbányák 60%-a kollégiumokban, egyetemeken üzemel

Portfolio
A Vectra nevű kiberbiztonsági vállalat szerint a bitcoinbányák körülbelül 60%-a kollégiumi szobákban vagy egyetemeken található, elsősorban azért, mert a felhasználóknak ingyenes az áramellátás. A második helyen az egészségügyi intézmények vannak, ezek viszont összesen alig 3%-át teszik ki a teljes bányászati forgalomnak.

A Morgan Stanley adatai szerint minden egyes tranzakció 215 kilowattórányi energiát fogyaszt, becslésük szerint a teljes bitcoin-rendszer annyi energiát fogyaszt, mint 2 millió amerikai háztartás. Egy Bitcoin kibányászása 3000-10 000 dollárba kerül, ha csak a villanyszámlát nézzük. Sok egyetem és kollégium betiltotta a bitcoinbányászatot - nemcsak energiagazdálkodási, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés