Előfizetői tartalom

Váratlan helyről kongatták meg a vészharangot - Ez így kevés lesz a katasztrófa elkerüléséhez

Portfolio
Radikális forgatókönyvet ismertetett a Royal Dutch Shell a klímaváltozás megállítására. Az olajóriás szerint szerint a világnak 2070-ra kellene elérnie a karbonsemleges állapotot, vagyis gyakorlatilag nullára csökkentenie a globális szén-dioxid-kibocsátást azért, hogy teljesüljön a Párizsi Klímaegyezmény célja. Ehhez azonban a tanulmány szerint a jelenlegi erőfeszítések egyértelműen elégtelenek, az energiaátmenetet pedig minden tekintetben gyorsítani kell annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a katasztrofális mértékű klímaváltozás.

A társaság héten ismertetett "Sky" című kiadványa kizárólag arra fókuszál, hogy egy, a Párizsi Klímaegyezmény céljait teljesítő világot mutasson be. Magyarán, az olajtársaság egy olyan forgatókönyvet ismertet, amelyben a Föld országainak sikerül "jócskán" 2 Celsius-fok alatt tartaniuk a globális átlaghőmérséklet emelkedését az iparosodás előtti szinthez viszonyítva....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái