Előfizetői tartalom

A bérek miatt lehet sztrájk a világ egyik leggazdagabb országában

Portfolio
Mintegy 35 ezer norvég munkavállaló léphet sztrájkba vasárnaptól, amennyiben nem sikerül új kollektív bérmegállapodást elérni a szerdán kezdődött négynapos tárgyalásokon; a sztrájkolók száma pedig később még emelkedhet. A sztrájk eleinte ugyan nem érinti az EU második legnagyobb olajellátó országának kitermelését, később azonban kedvezőtlenül befolyásolhatja azt.

A munkaadók képviselőinek és a skandináv ország két fő szakszervezeti-érdekképviseleti szervezetének körülbelül 250 ezer alkalmazott számára kellene bér- és nyugdíj-megállapodást elérniük. Amennyiben a helyzetre nem sikerül megoldást találni, a sztrájkolók száma tovább emelkedhet, például az olajipari munkások belépésével. A Statoil, a Royal Dutch Shell és más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés