Fideszes kétharmad: kiakadtak a Mészáros-részvények!
Üzlet

Fideszes kétharmad: kiakadtak a Mészáros-részvények!

Portfolio
Fölényes győzelmet aratott a Fidesz a tegnap megtartott parlamenti választáson. A sokak által választási papíroknak tartott Konzumot és az Opust érdemes ma figyelni.

A leglátványosabb grafikon a kétharmados Fidesz-győzelem után

Választási papírok. Ezt mondják a Konzumról és az Opusról. Aki szerint ez nem igaz, nézze meg a lenti ábrát. Csak ma 15 százalékot emelkedett mindkét papír árfolyama. Tovább a cikkhez

Beszámolók

A Konzum és az Opus is múlt héten tette közzé a részletes éves beszámolóját, a Konzuméról szóló összefoglalónkat itt, az Opusét itt lehet elolvasni.

Konzum, Opus: úton a legnagyobbak közé

Bár nagyot nőttek ma a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó tőzsdei cégek, a piaci értékük alapján még mindig csak a midcapek közé tartoznak. Tovább a cikkhez

Limit és kereskedés

Az, hogy ma már limittel is emelkedtek a részvények, nem jelenti azt, hogy ne lenne bennük kereskedés, folyamatosan jelennek meg az eladók, így az árfolyam egyes papírokban időről időre 12-13 százalékos plusz közelébe esik vissza. A forgalom kiugró.

Forgalom

A 4 legforgalmasabb papír a BÉT-en ma reggel a 4 Mészáros-részvény, a Konzum, az Opus, az Appeninn és a CIG Pannónia. Az OTP leszorult az 5. helyre.


Forrás: BÉT

Nulla

Csak érdekességképpen, a mai limites emelkedéssel együtt gyakorlatilag nullásak idén a Mészáros-részvények, vagyis ott állnak, ahol tavaly év végén. A mai 15 százalékos emelkedéssel az Opus 2,6 százalékos, a Konzum 0,03 százalékos, az Appeninn 1,5 százalékos pluszban áll idén, a CIG Pannónia pedig még így is 3,3 százalék mínuszban áll 2018-ban.

Limit

A Konzum, az Opus, az Appeninn és a CIG Pannónia is limittel emelkedik.

Nagyot ment a CIG és az Appeninn is

A Konzum érdekeltségébe tartó CIG Pannónia árfolyama 12, az Appeniné pedig közel 15 százalékot emelkedett, vagyis limittel emelkedik.
Kiakadtak

9 és 14 százalékos pluszban nyitott a Konzum és az Opus, de néhány perc alatt közel 15 százalékos pluszba lendült az árfolyamuk, vagyis napi limittel emelkedik mindkét papír.
Fidesz-kétharmad: itt van a majdnem végeredmény

Rendkívül magas részvételi arány mellett zajlott le a 2018-as parlamenti választás. Két fővárosi szavazókörnél akkorára nőttek a sorok az átjelentkezések miatt, hogy a szokásos 7 óra helyett este 10 óra után tudták csak lezárni az urnákat. 11 órakor jöttek csak az első adatok, amelyekből kiderült, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerzett a parlamentben, magas listás szavazatránnyal és óriási vidéki fölénnyel. Csak Budapesten volt érdemi ellenzéki siker. Tovább a cikkhez

Fideszes kétharmad: Mi lesz most a Mészáros-részvényekkel?

A Mészáros Lőrinchez köthető Konzum és Opus részvényeit sokan már régóta választási papíroknak tartják, amelyek sorsa részben attól függ, milyen eredményt érnek el a kormánypártok a 2018-as országgyűlési választásokon. Az eredményt most már tudjuk, a tegnap megtartott választáson a Fidesz kétharmados többséget szerzett, ha így nézzük, akkor megszűnt az a bizonytalanság, ami nyomás alatt tarthatta az árfolyamot.

És az árfolyamra nyilvánvalóan hatással voltak a választások, a február 25-én tartott hódmezővásárhelyi polgármesteri választást követően látványosan alulteljesítettek a tőzsdén a Mészáros-részvények, a Konzum és az Opus, de még az Appeninn és a CIG Pannónia is. A lejtmenet persze részben magyarázható azzal, hogy időközben a nemzetközi befektetői hangulat is elromlott, de akik az elmúlt években követték a Mészáros-részvények mozgását, azok azt is tudják, hogy nem túl magas a korreláció a fontosabb részvényindexek és a Konzum vagy az Opus között.Fideszes kétharmad: Mi lesz most a Mészáros-részvényekkel?


Fideszes kétharmad: Mi lesz most a Mészáros-részvényekkel?

Pedig az elmúlt hónapokban több fontos bejelentést is tett a Konzum és az Opus, a vállalatokban masszív tőkeemelést hajtanak végre, egymás után jelentik be az eszközvásárlásokat, ráadásul a cégek menedzsmentje a kilátásokkal kapcsolatban is optimista, további felvásárlásokra készülnek.

A nemzetközi hangulat egyébként inkább támogató, a határidős részvényindexek állása alapján mérsékelt emelkedés jöhet az európai és az amerikai tőzsdéken.Fideszes kétharmad: Mi lesz most a Mészáros-részvényekkel?
Címlapkép forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt
brexit0923
Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról
huaweimatex
zuckerberg
Malajzia
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
huaweimatex