Már szinte csak nap- és szélerőművek épülnek az Egyesült Államokban
Üzlet

Már szinte csak nap- és szélerőművek épülnek az Egyesült Államokban

Portfolio
Brutálisan erősen indult 2018 a megújuló energiaforrások számára az Egyesült Államokban: az év első két hónapjában telepített új áramtermelő kapacitások mintegy 98 százaléka már megújuló alapon valósult meg.


Már szinte csak nap- és szélerőművek épülnek az Egyesült Államokban

A megújuló és fosszilis energiaforrásokat illető legfontosabb jelenségekről bővebben is informálódhat a Portfolio június 7-i konferenciáján. Még nem késő jelentkezni!

2018 január-februárjában az Egyesült Államokban 1568 MW szél- és 565 MW napenergia termelő kapacitást installáltak, miközben mindössze 40 MW földgázos erőművi kapacitás jött létre.

Mindez arra utal, hogy a Donald Trump által folytatott, a megújulókkal szemben a fosszilis energiahordozókat favorizáló energiapolitika ellenére a nap- és szélenergia folyamatosan szorítja ki a szenes és gázos erőműveket a tengerentúli áramtermelésből. A szövetségi szabályozó ügynökség (FERC) jelentése szerint a tiszta energia technológiák költségeinek csökkenése olyan államokban is hatalmas megújulós beruházásokhoz vezetett, amelyek egyértelműen Trumpra szavaztak a 2016-os elnökválasztásban - írja a ThinkProgress.

A trend a következő években is folytatódhat. A 2021 márciusáig a FERC becslése szerint a tengerentúlon várhatóan megvalósuló 212 GW áramtermelő kapacitás 69 százaléka lesz megújuló alapú, döntően nap- és szélenergia termelő egység. Ugyanakkor a szénerőművek szerepe folyamatosan tovább csökken majd, nettó 15 GW-tal, a támogató iparági környezet ellenére is.

Ha nem is a belföldi felhasználásban, a szén súlya egy tekintetben mégis bővült a tengerentúlon, ugyanis az energiahordozó exportja 61 százalékkal közel 100 millió amerikai tonnára emelkedett 2017-ben a megelőző évhez képest az Energiainformációs Ügynökség (EIA) statisztikája szerint. A bővülés egy 2012 óta tartó ereszkedő trendet tört meg, hosszan tartó emelkedésre ugyanakkor nem érdemes számítani, mivel az ázsiai és európai felvevő piacok szénkereslete a következő években a várakozások szerint érdemben csökken majd.
donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844