Audi-vezér: a dízelválságnak még nincs vége
Üzlet

Audi-vezér: a dízelválságnak még nincs vége

Portfolio
A dízelválság még nem ért véget - jelentette ki ismét Rupert Stadler, az Audi vezetője az Augsburger Allgemeine német lapnak adott interjújában.
A dízelbotrány fontos katalizátora volt annak, hogy a Volkswagen csoport mára eljutott oda, hogy egy nemrég bejelentett totális átalakulás keretében teljesen új alapokra helyezi járműgyártását és kapcsolódó szolgáltatásait. Erre a folyamatra nagy szükség van, már csak azért is, mert hiába múlt el 2,5 év azóta, hogy kiderült, a németek sokmillió járművük szoftveres vezérlését manipulálták az előírt kibocsátási értékek teljesítése érdekében, még mindig derülnek ki újabb szabálytalanságok.

Legutóbb május elején érkezett hír arról, hogy egy belső vizsgálaton a károsanyag-kibocsátást szabálytalanul befolyásoló szoftveres megoldást találtak A6-os és A7-es típusú luxusautóknál, amelyekbe Euro-6 besorolású, hathengeres, Gen2 evo jelzésű dízelmotort építettek be. A vizsgálati eredményről természetesen tájékoztatták a német közúti közlekedési hatóságot (KBA) és a típusengedélyt kiadó luxemburgi hatóságot. Az ügyben érintett mintegy 60 ezer jármű tulajdonosa is értesítést kapott, mivel az a döntés született, hogy a szabálytalanul működő motorvezérlő rendszerrel szerelt új gyártmányokat egyelőre nem szállítják ki, hanem a felügyeleti szervekkel együttműködésben kidolgoznak egy frissítést a szoftverre.

Mindezt látva nem csoda, hogy az Audi vezére, Rupert Stadler ismét arról beszélt az Augsburger Allgemeine német lapnak adott interjújában, hogy a dízelválságnak még nincs vége a vállalatánál. Elmondta azt is, hogy vállalja a felelősséget és mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldja a kialakult helyzetet és bevezesse az Audit a jövő járműgyártásába.

(Automotive News Europe)
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
olajfinomiot