Előfizetői tartalom

Enyhülnek az olasz félelmek, szárnyal a milánói tőzsde

Portfolio
Mérsékelt emelkedéssel kezdték a hét első napját az európai részvényindexek, az olasz tőzsde azonban valósággal szárnyalt, miután az olasz pénzügyminiszter hétvégi nyilatkozatában igyekezett megnyugtatni a korábban meglebegtetett, radikális gazdasági intézkedések miatt aggódó befektetőket. Giovanni Tria szavai tovább enyhítették az olasz helyzettel kapcsolatos aggodalmakat, az FTSE MIB 2,2 százalékkal került ma feljebb.

Óvatos emelkedéssel indult a hétfői kereskedés az európai tőzsdéken, a francia CAC40 közel 0,2, DAX index 0,4 százalékkal került ma feljebb, az olasz részvényindex azonban szárnyalt ma délelőtt, a milánói börze 2,2 százalékkal került feljebb, az olasz kétéves államkötvényhozam pedig 49 bázisponttal 1,1 százalékra csökkent, miután a piaci szereplők kedvezően fogadták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés