Üzlet

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde

Portfolio
A kereskedelmi háború vetett árnyékot az európai tőzsdékre pénteken, a borús hangulatban a magyar tőzsde is lejjebb került, a nap végéhez közeledve újabb eladói hullám érkezett, és a BUX index végül 1,5 százalékos eséssel zárta a napot. A hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben, az olajvállalat részvényei 2,6 százalékkal kerültek lejjebb.

A pénteki zárásra megérkeztek az eladók, eséssel zárt a BUX

A pénteki kereskedés második felében bár lejjebb került a magyar tőzsde, a zárásra újabb eladói hullám érkezett, és a BUX végül 6,5 milliárd forintos forgalom és 559 pontos esés mellett 1,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek is eséssel zárták a hét utolsó napját, a Magyar Telekom 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a nap folyamán stagnáló OTP végül 1,1 százalékos eséssel fejezte be a hét utolsó napját. A Richter közel 1,9 százalékkal került lejjebb, míg a Molnak különösen rossz napja volt, az olajcég papírjai végül 2,6 százalékos eséssel fejezték be a pénteki kereskedést.


Nem volt sikeres a BILK jegyzése

Waberer György logisztikai cégét, a BILK-et szabályozott ingatlanbefektetési társaságként kívánták tovább működtetni, részvényeinek egy részét pedig a Budapesti Értéktőzsdén szerették volna kibocsátani. A jegyzés július 4-ig tartot, a vállalat ma jelentette be, hogy a jegyzés eredménytelen volt. Tovább a cikkhez

Lefordult a Mol, azonban a 4iG szinte szárnyalt

A kereskedelmi háború árnyéka vetült az európai részvénypiacokra a pénteki nap folyamán, a borús hangulatban a magyar tőzsdén is az eladók diktálták az ütemet pénteken, a blue chipek közül a Mol lefordult, míg az OTP a Morgan Stanley céláremelése után sem tudott érdemben emelkedni. Az Est Media számára profitrealizálását hozott a hét utolsó napja, a 4iG részvényei azonban szárnyaltak pénteken. Tovább a cikkhez

Hétfőtől Takarék részvényekkel kereskedhetünk

Takarék részvényre nevezte át az FHB részvényeket a BÉT vezérigazgatója a jelzálogbank kérésére, miután az FHB Jelzálogbank felvette a Takarék Jelzálogbank nevet. Tovább a cikkhez

Esik a Mol

A pénteki kereskedés második felében sem tud magára találni a magyar tőzsde, a globális kereskedelmi háború árnyékában a BUX index 3,1 milliárd forintos forgalom és 306 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a Magyar Telekom stagnál, az OTP 0,1, a Richter pedig közel 1,3 százalékkal került lejjebb, nincs jó napja a Molnak, az olajcég papírjai 1,9 százalékkal kerültek lejjebb.


12 éve nem volt ilyen az OTP-nél!

Kész, vége, bedobták a törölközőt az elemzők, szinte kivétel nélkül vételre ajánlják az OTP részvényeit, ilyen utoljára jóval a válság előtt fordult elő. Tovább a cikkhez

Esik a BUX, a blue chipek közül a Mol teljesít a leggyengébben

Az ázsiai tőzsdéken jó hangulatban telt a hét utolsó napja annak ellenére, hogy az Egyesült Államok pénteken életbe léptette a 34 milliárd dollár értékű kínai terméket sújtó importvámjait, amelyre válaszul a kínai kereskedelmi tárca szintén 34 milliárd dollár értékű amerikai termékre kivetendő importvámot jelentett be. Donald Trump csütörtöki nyilatkozatában tovább emelte a tétet, miután az amerikai elnök szerint két hét múlva további 16 milliárd kínai terméket sújt az USA vámokkal, és Trump szerint ezt követően további 500 milliárd dollárnyi kínai termékre vethet ki importvámot az USA, ami a Reuters szerint nagyjából megegyezik az USA tavalyi teljes kínai importjával. Az európai tőzsdék mérsékelt emelkedéssel indították a pénteki napot, azonban a kereskedelmi háborús aggodalmak továbbra is árnyékot vetnek a részvénypiacokra, a kontinens irányadó börzéi pedig csütörtöki záróértékeik közelébe csúsztak vissza. A borús hangulatban a magyar tőzsde sem tudott emelkedni, a BUX index 1,5 milliárd forintos forgalom és 191 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül a Magyar Telekom közel 0,4, a Richter 0,8 százalékkal került lejjebb, a nagypapírok közül 1,3 százalékos esésével a Mol teljesített a leggyengébben, az OTP pedig 0,1 százalékkal került lejjebb, annak ellenére is, hogy a Morgan Stanley 13 400-ról 13 600 forintra emelte meg az OTP célárfolyamát.


Felpattant a Deutsche Bank

Felpattant a Deutsche Bank pénteken, miután a Reuters értesülései szerint a JP Morgan és az Industrial and Commercial Bank of China is érdeklődik a társaságban fennálló részesedés megszerzéséről. A Reuters a német WirtschaftsWoche értesüléseire hivatkozva arról is beszámolt, hogy a Angela Merkel találkozott, a Bundesbank korábbi vezérével és a német kancellár a UBS jelenlegi elnökével a Deutsche Bankkal kapcsolatos kérdésekről egyeztetett. A Deutsche Bank részvényei nemrég történelmi mélypontjukra estek, a piaci szereplők kétkedve fogadták az új vezérigazgató, Christian Sewing kinevezését. A pénteki hírek azonban már láthatóan megmozgatták a befektetők fantáziáját, a Deutsche Bank papírjai 4,1 százalékkal kerültek ma feljebb.


Szárnyal a 4iG

Míg a BUX index lefelé csorog a hét utolsó napján, a 4iG részvényei 8,8 százalékos szárnyalást produkáltak pénteken, miután a társaság tegnap bejelentette, hogy leányvállalatai konzorciumi tagként milliárdos összegű keretszerződéseket kötöttek. A HUMANsoft Kft. másik 3 konzorciumi tag részvételével 28 milliárd forint + ÁFA, másik 9 konzorciumi tag részvételével 20 milliárd forint + ÁFA, és másik 7 konzorciumi tag részvételével 2,5 milliárd forint + ÁFA értékű keretszerződést kötött a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal. A 4iG-ben idén júniusban szerzett 50 százalékot meghaladó többségi befolyást az Opus Global és a Konzum két alapja. A 4iG idei teljesítménye is pozitív, a társaság részvényei idén 85 százalékkal kerültek feljebb.


Gyengélkedik a Mol, de az OTP már felfelé kapaszkodik

A kereskedelmi háborús aggodalmak ellenére is felfelé kapaszkodtak az európai tőzsdék pénteken, a hazai részvényindex is emelkedéssel indította a hét utolsó napját, a nyitást követően azonban elfogyott a lendület, a BUX index 1 milliárd forintos forgalom és 82 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül egyedül az OTP tud emelkedni, a bankpapírt egy kedvező hír is segítette, miután a Morgan Stanley 13 400-ról 13 600 forintra emelte meg az OTP célárát, felülsúlyozási ajánlás mellett. A Richter mindemellett 0,3, a Magyar Telekom papírjai 0,5 százalékkal került lejjebb, a Mol pedig közel 0,9 százalékkal került lejjebb.


Benyújtotta lemondását a Thyssenkrupp vezére, nagyot emelkedett az árfolyam

Lemond a Thyssenkrupp vezérigazgatója, a német acélgyártó vezetőjét, Heinrich Hiesingert alig egy héttel azt követőten kérték fel távozásra, hogy a cég megegyezett az indiai Tata Steellel történő összeolvadásról. A társaság részvényesei nem voltak megelégedve Hiesinger teljesítményével, a részvényesek többek a cég átszervezése mellett a Tata Steellel történő fúzió feltételeivel is elégedetlenek voltak. A piaci szereplők kedvezően fogadták a vezérigazgató távozásával kapcsolatos beszámolókat, a Thyssenkrupp papírjai 3,2 százalékkal kerültek feljebb.


Elfogyott a nyitás utáni lendület a magyar tőzsdén

Az irányadó európai részvényindexek mérsékelt emelkedéssel indították a hét utolsó napját, emelkedéssel indította a pénteki kereskedést a BUX is, a pénteki nyitás után azonban alábbhagyott a vevők ereje, és a magyar tőzsde esni kezdett. A BUX index 116 pontos mínusz mellett 0,3 százalékkal került lejjebb, a Magyar Telekom stagnál, a Richter és a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, az OTP pedig 0,4 százalékkal került lejjebb, annak ellenére is, hogy a Morgan Stanley 13 400-ról 13 600 forintra emelte meg az OTP célárfolyamát.


A kereskedelmi háborús aggodalmak ellenére is felfelé kúszik a DAX

Csütörtökön emelkedtek az európai tőzsdék, miután lapértesülések szerint az USA berlini nagykövete a nagy német autógyártók vezetőivel egyeztetett az európai autóimportra kivetett vámokról, a Handelsblatt arról írt, hogy az Egyesült Államok berlini nagykövetével zajlott egyeztetések alapján hajlana Donald Trump az európai autókra vonatkozó nulla százalékos amerikai importvámra, ha cserébe az európai piacon is ugyanígy nulla százalékos lenne az importvám az amerikai autókra. Mindemellett csütörtökön Angela Merkel is azt nyilatkozta, hogy támogatja az amerikai autóimportra vonatkozó uniós vámok csökkentését, amelyet követően a német autógyártók részvényei hatalmasat emelkedtek a csütörtöki kereskedésben. Az európai tőzsdék emelkedéssel vágtak neki a pénteki kereskedésnek, a DAX és CAC40 0,4 százalékkal került feljebb, a spanyol IBEX pedig 0,2 százalékos emelkedéssel indította a hét utolsó napját, a befektetők hangulatát nem vetették vissza a kereskedelmi háborús aggodalmak, annak ellenére sem, hogy az USA pénteken életbe léptette a 34 milliárd dollár értékű kínai terméket sújtó importvámjait, amelyre válaszul a kínai kereskedelmi tárca szintén 34 milliárd dollár értékű amerikai termékre vet majd ki importvámot. Donald Trump mindemellett tovább emelte a tétet, miután az amerikai elnök szerint két hét múlva további 16 milliárd kínai terméket sújt az USA vámokkal, és Trump szerint ezt követően további 500 milliárd dollárnyi kínai termékre vethet ki importvámot az USA, ami a Reuters szerint nagyjából megegyezik az USA tavalyi teljes kínai importjával.


Kína beváltotta fenyegetését, azonnal visszatámadt az amerikai vámokra

A 34 milliárd dollárnyi kínai terméket érintő amerikai vámok életbe lépésére szinte azonnal reagált a kínai vezetés, a szemet szemért elv értelmében 34 milliárdos vámot vetett ki amerikai termékekre. Kína ezzel beváltotta korábbi fenyegetését, miszerint nem fogja büntetlenül hagyni Washington protekcionista kereskedelempolitikáját. Tovább a cikkhez

Kitörhet a kereskedelmi háború, Donald Trump tovább emelné a tétet

Mi történik a tőzsdéken?

 • A szerdai szünnap után a vevők diktálták az ütemet a tengerentúli tőzsdéken, az amerikai indexek emelkedéssel zárták a hét negyedik napját, míg a csütörtöki kereskedésben a technológiai szektor részvényei teljesítettek a legjobban. A Dow végül 182 pontos emelkedés mellett közel 0,8 százalékkal került feljebb, az S&P500 közel 0,9 százalékos emelkedéssel zárta a napot, míg a Nasdaq 1,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést.
 • Csütörtökön közzétették a Fed legutóbbi kamatdöntő ülésnek jegyzőkönyvét, amelyből kiderült, hogy az amerikai jegybankárok szerint a kereskedelmi háború lehetősége miatt nőttek a lefelé mutató kockázatok, és bár a Fed döntéshozói aggódnak a kereskedelmi háború miatt, azonban ez nem téritette el őket a további kamatemelésektől.
 • A pénteki kereskedés első felének bizonytalansága után felfelé kapaszkodik az ázsiai tőzsdék többsége, a Nikkei közel 1,4, a kínai tőzsde és a sanghaji börze közel 1 százalékkal került feljebb, míg a dél-koreai Kospi 0,8 százalékkal került feljebb. Az USA ma léptette életbe a 34 milliárd dollárnyi kínai árukat sújtó 25 százalékos importvámokat, amelyre válaszul a kínai kereskedelmi tárca is hasonló mértékű ellenintézkedéseket helyezett kilátásba. Az amerikai elnök nyilatkozatában azonban tovább emelte a tétet, miután Donald Trump szerint két hét múlva további 16 milliárd kínai terméket sújt az USA vámokkal, az amerikai elnök szerint ezt követően további 500 milliárd dollárnyi kínai termékre vethet ki importvámot az USA, ami a Reuters szerint nagyjából megegyezik az USA tavalyi teljes kínai importjával.
 • Eséssel zárta a csütörtöki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX index 265 pontos mínusz mellett 0,7 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom zárta a napot emelkedéssel, a telekomcég végül 0,25 százalékkal került feljebb. A Richter mindemellett 0,3, a Mol pedig 0,94 százalékkal került lejjebb csütörtökön, de nem volt jó napja az OTP-nek sem, a bankpapír közel 1,1 százalékos eséssel fejezte be a hét negyedik napját.
 • Megemelte az OTP célárát a Morgan Stanley, a bankház felülsúlyozás mellett 13 400 forintról 13 600 forintra emelte meg az OTP-re vonatkozó célárfolyamát.
 • A határidős DAX index 39 ponttal került feljebb péntek reggel, közel 0,3 százalékos emelkedést vetítve előre a mai piacnyitásra.
 • A forint az elmúlt napok erősödése után az irányt keresi ma reggel az euróval szemben, egy euróért 323,53 forintot kell fizetni péntek reggel, egy dollár 276,31 forintba kerül, míg egy svájci frankért 278,42 forintot kell fizetni.

Mire figyelnek a befektetők?

 • Pénteken az MNB a nemzetközi tartalékok júniusi statisztikáit publikálja majd.
 • A KSH a májusi ipari termelési adatsorát teszi közzé.
 • Németországból a júniusi ipari termelési adatsor érkezik majd.
 • Az Egyesült Államokból a júniusi foglalkoztatottsági adatsorokra figyelnek a befektetők.
 • Az USÁ-ból a májusi külkereskedelmi adatsort teszik közzé.


Kitörhet a kereskedelmi háború, Donald Trump tovább emelné a tétet

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Emelkedtek az európai börzék csütörtökön, a kontinens részvényindexeinek idei teljesítménye azonban felemás, a francia CAC40 idén 1 százalékkal került feljebb, a DAX index pedig 3,5 százalékkal került lejjebb idén.Kitörhet a kereskedelmi háború, Donald Trump tovább emelné a tétet

13 600 forintos célárral jött ki az OTP-re a Morgan Stanley

Megemelte OTP-célárát a Morgan Stanley, ajánlásuk továbbra is felülsúlyozás. Tovább a cikkhez
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
izer norbert allamtitkar
címlapkép_zöld
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT