Előfizetői tartalom

Hatósági áras lehet a gáz Romániában

MTI
Augusztustól újabb 5,83 százalékkal emelkedik Romániában a lakossági földgáz ára - közölte az országos energiaár-szabályozó hatóság (ANRE). A szolgáltatók már negyedik alkalommal emeltek árat a tavaly áprilisi gázár-liberalizáció óta, ezért a bukaresti kormány ismét be akarja vezetni a hazai kitermelésű gáz árának szabályozását.

Az Eugen Teodorovici pénzügyminiszter által bejelentett intézkedés szerint 2021 június 30-ig a megawattóránként 55 lejben (3843 forint) határoznák meg a hazai gáz értékesítési árának felső határát. A miniszter szerint azért van erre szükség, mert a román gázpiacon "nincs igazi verseny", a romániai földgáz 95 százalékát kitermelő két legnagyobb vállalat felváltva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés