Üzlet

Félretájékoztat Hernádi ügyében a horvát média?

Portfolio
Az Európai Unió Bírósága nem azt mondta ki, hogy Magyarországnak ki kell szolgáltatnia Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját, hanem hogy Horvátország kiadatási kéréséről egy magyar bíróságnak kell döntenie - mondta Laura Valkovic, Hernádi horvát ügyvédje a horvát hírügynökségnek.
"A média és a szakértők többsége teljesen félreértelmezte az Európai Unió Bíróságának döntését. A bíróság ítélete egyetlen pontján sem mondja azt, hogy Magyarországnak ki kell adnia Hernádit; a döntés szerint erről egy magyar bíróságnak kell határoznia" - idézte Valkovic Hina hírügynökségnek tett nyilatkozatát a Total Croatia News, aki azt is hozzáfűzte:

nincs szükség a horvát közvélemény félretájékoztatására.

Az ügyvéd magyarázata szerint egy olyan eljárási határozatról van szó, amely nem érinti az ügy lényegét. A döntés mindössze azt állapítja meg, hogy Magyarországnak döntenie kell Horvátország kérelméről, nem pedig azt, hogy 60 napon belül ki kellene adnia a magyar üzletembert, mint ahogy sokan tévesen értelmezték - mondta.

Az uniós tagállamok igazságügyi hatóságai kötelesek határozatot hozni a részükre továbbított minden európai elfogatóparancs ügyében, annak végrehajtása nem tagadható meg azon az alapon, hogy az ügyészség megszüntette a büntetőügyben folytatott nyomozást, amelynek során az érintettet csupán tanúként hallgatták ki - közölte döntését az Európai Unió Bírósága szerdán. A hírt a horvát sajtó nagy része úgy értelmezte, hogy Magyarországnak ki kell adnia Hernádi Zsoltot Horvátországnak.
címlap_INA
continental uj auto szag acella
Webp
D_MTI20191212057
boris johnson brexit
naptár 2020
usa wall street trader
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
címlap_INA