Előfizetői tartalom

Brókersorrend: új szereplő került be a top 5-be

Portfolio
A nyári hónapok elmúltával ismét megélénkült a forgalom a magyar tőzsdén. Szeptemberben az átlagos napi forgalom újra 10 milliárd forint felett volt, a blue chipek közül főként az OTP piaca pörgött fel. A brókercégek toplistáját továbbra is a Concorde vezeti magasan, 30 százalék feletti piaci részesedéssel, viszont a top 10-be bekerült egy új szereplő, a cseh Patria.

Szeptemberben jellemzően lefelé korrigáltak a feltörekvő részvénypiacok, köztük a BUX is. A török kockázatok erősödtek és az olajár is emelkedett, ami miatt az inflációs nyomás nőtt. Közben a kereskedelmi háborús aggodalmak sem enyhültek. A negatív hangulat pedig a magyar tőzsdén is éreztette hatását, de a hónap utolsó napján látott jelentős emelkedésnek köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés