Előfizetői tartalom

Ázsia leggazdagabb embere a kommunista párt tagja

Portfolio
A kínai kormányzópárt lapja, a People's Daily kiszivárogtatta, hogy Ázsia leggazdagabb embere, a kínai online kereskedelmi óriás, az Alibaba alapítója, Jack Ma a kommunista párt (CPC) tagja. A kérdés, hogy miért akar egy 35 milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedő, 400 milliárd dolláros vállalatot irányító személy egy olyan pártnak a tagja lenni, amely a szocializmust akar kiépíteni és marxista eszméket vall?

Arról nem szólnak a hírek, hogy Jack Ma mióta tagja a pártnak, csak annyit tudunk, hogy azon 88 millió személy közül az egyik, akik havonta fizetnek és részt vesznek rendszeres találkozókon. Azt már sejteni lehetett, hogy Jack Ma nagy támogatója Xi Jinping elnök politikájának, ha a külföldi vállalatok beengedéséről van szó. Tavaly egy kínai internetes konferencián azt nyilatkozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés