Már megint gyárat építene a BMW
Üzlet

Már megint gyárat építene a BMW

Portfolio
Donald Trump finom módszerekkel arra akarja rávenni az autógyártókat (meg úgy általában minden, gyártással foglalkozó céget), hogy az amerikai piacra szánt termékeiket helyben gyártsák. Úgy tűnik, a BMW-nél átment az üzenet, újabb üzemet építenének az Egyesült Államokban.
Donald Trump már többször jelezte, nem nagyon örül annak, hogy az amerikai autógyártás folyamatosan leépül, és az iparág egyre kevesebb alkalmazottat foglalkoztat, részben emiatt tervezi azt, hogy magas vámokkal sújtja az amerikai autóimportot, ha nem a kedve szerint alakulnak a kereskedelmi tárgyalások, akkor állítólag már a héten tartandó G20-as csúcstalálkozó után bejelentheti a vámokat, akár 25 százalékos importvámot is kivethetnek az autókra.

Trump legutóbbi kirohanása a témában tegnap történt, amikor Twitter üzenetben azzal fenyegette meg a General Motorst, hogy ha tényleg üzemeket zár be és alkalmazottakat bocsát el az Egyesült Államokban, akkor minden támogatást megvonnak a cégtől. (A GM egyébként 5 üzemet zárna be Észak-Amerikában és 14 700 alkalmazottat bocsátana el).
A GM-es fenyegetésre most a BMW reagált, Harald Krüger, a BMW vezérigazgatója Trump kirohanása után nem sokkal bejelentette, hogy a BMW vezetése jelenleg azt mérlegeli, hogy egy újabb üzemet építsen az Egyesült Államokban. Persze nem csak a belengetett importvámok miatt lépne a BMW, Észak-Amerikában folyamatosan nő a kereslet a cég autói iránt. A BMW-nek Spartanburgban van üzeme, jövőre Mexikóban nyit gyárat, a tervezett újabb amerikai üzem pedig ezeket látná el alkatrészekkel, a gyárban váltókat és motorokat gyártana a BMW.

Címlapkép: Shutterstock
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde