Üzlet

Kemény pofon a kínaiaknak, a japán techóriás is lép

Portfolio
A japán távközlési óriás, a Softbank lecseréli a Huawei által gyártott 4G-s hálózati eszközeit - értesült a Nikkei Asian Review.
A többek között mesterséges intelligenciával, távközléssel, szoftverek fejlesztésével foglalkozó japán tech-órás, a SoftBank a Huawei hálózati eszközeivel építette fel 4G hálózatát, azonban a lap értesülése szerint ezt most le fogják cserélni két európai szolgáltató, a Nokia és az Ericsson eszközeire.

A cserét a következő néhány évben bonyolítják le, és az új beszállítóktól rendelhetik meg majd az 5G hálózat új hálózati eszközeit is. Japánban a SoftBank az egyetlen távközlési cég, amely a Huawei eszközeit használja. A cserére a Huawei körüli IT-biztonsági és kémkedési botrányok miatt kerítenek sort.

A Softbankról A japán konglomerátumot 1981-ben alapította Masayoshi Son. Ma a világ 39. legnagyobb cége a Forbes listája szerint, a negyedik legnagyobb japán vállalat piaci kapitalizáció szerint. A vállalat tulajdonában van a Softbank Corp., a világ legnagyobb technológiai alapjának számító Vision Fund, a Forstress Investment, valamint az innovatív robotjairól ismert Boston Dynamics. Rendelkezik részesedéssel többek között az Alibabában, a Yahoo Japanban, az Uberben, az Nvidiában is. A cégcsoport foglalkozik távközlési szolgáltatásokkal, adatközpontot üzemeltet, van játékfejlesztő cége, kiadóvállalata és pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó érdekeltsége is.

orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
címlap_INA