Az államkincstár állítja: mindenki megkapja a nyugdíját
Üzlet

Az államkincstár állítja: mindenki megkapja a nyugdíját

Portfolio
Hozzánk beérkezett olvasói levekből és más lapokhoz beérkezett jelzésekből az derült ki, hogy hat óra előtt nem sokkal még voltak, akik nem kapták meg a nyugdíjukat. A Mák állítja: mindenkinek elutalta a járandóságot, de értelmezésünk szerint ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ma meg is érkezik.
A napközbeni átutalási rendszer - amelyben a MÁK ma elküldte a nyugdíjakat - 17 órakor zár be normális esetben, ezért nem sokkal hat óra előtt megkérdeztük a Magyar Államkincstárat, előfordulhat-e, hogy nem mindenki kapta meg ma a nyugdíját. A MÁK az alábbi választ küldte 19:05-kor:

A GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti - mai napon történő - kifizetéséről. A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás. Az érintettek számára az utalások a jogszabály szerinti határidőre a mai napon megtörténnek.

Vagyis a tájékoztatás szerint a pénz már ott parkol a számlákon, vagy ha a GIRO Zrt a MÁK kérésére még nyitva tartja a rendszert, akkor lehet, hogy az átutalások egy része később teljesül. (első értelmezésünk az volt, hogy már mindenképpen a számlákon kell lennie a pénznek, hiszen a rendszer már zárva van elvileg, és a bankok is bezárják a számlavezető rendszerüket nap végén).

Mi mindenesetre a MÁK-ot felügyelő Pénzügyminsztériumot is megkérdeztük, lesz-e személyi vagy más következménye az esetnek.

Ha esetleg valaki azt tapasztalja, hogy még nem érkezett meg a nyugdíja, kérjük írja meg nekünk esetét a portfolio@portfolio.hu e-mail címre.
Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar