Másokat is arra biztatnak Trumpék, hogy tiltsák ki országukból a Huaweit
Üzlet

Másokat is arra biztatnak Trumpék, hogy tiltsák ki országukból a Huaweit

Portfolio
Arra akarja rávenni a Trump-kormányzat a szövetségeseit, hogy zárják ki a Huaweit és a többi kínai hálózati eszközgyártót az 5G-hálózatok kiépítéséből - tudta meg a The New York Times.
Egyre több támadás éri a Huaweit, az indoklás az, hogy a kínai cég a szupergyors 5G-technológiáját kémkedésre használja majd. Az Egyesült Államokban az állami szerveknél már betiltották a Huawei-készülékeket és amerikai törvényhozók egy csoportja nemrég kétpárti törvényjavaslatot nyújtott be a Huawei gyártotta chipek és egyes alkatrészek amerikai forgalmazási tilalmáról. Közben a titkosszolgálat azt javasolja a lakosságnak, hogy ne vásároljanak Huawei-telefonokat.

Nemrég kémkedés vádjával letartóztatták a Huawei egyik lengyel vezetőjét, és Ausztrália, valamint Új-Zéland is betiltotta, hogy a Huawei részt vegyen az 5G hálózat kiépítésében, szintén biztonsági okokból és állítólag Németország is fontolgatja. Decemberben a társaság alapítójának lányát, Meng Van-csóut tartóztatták le Kanadában, aki a távközlési cég globális pénzügyi igazgatója.

Távolabbról nézve ez az amerikai-kínai kereskedelmi háború részeként is értelmezhetőek az események. A The New York Times információi alapján az Egyesült Államok most diplomáciai szövetségeseit, például Nagy-Britanniát, Lengyelországot és Németországot arra kéri, hogy tiltsák el a kínai cégeket a saját 5G-hálózataik kiépítésétől, amit korábban nemzetbiztonsági okokkal indokolt.

A The New York Times szerint az Egyesült Államok az 5G hálózatok kiépítését egy új fegyverkezési versenynek tartja, ahol a győztes lesz a gazdasági, hírszerzési és katonai nagyhatalom ebben az évszázadban. Az 5G-hálózatoknak köszönhetően több eszköz csatlakozhat az internethez és az egyes eszközök között gyorsabb lesz a kommunikáció és az adatátvitel.

(CNBC)
izernorbert0922
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
online bolt_shutter