Üzlet

Mérsékelt árbevétel-növekedést vár idén a Richter menedzsmentje

Portfolio
Ma hajnalban tette közzé negyedik negyedéves beszámolóját a Richter, amelyet követően sajtótájékoztatót tartott a vállalat menedzsmentje, Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója szerint a Richter árbevétele idén 2-3 százalékkal emelkedhet, míg társaság idén tovább bővítheti majd nőgyógyászati portfolióját.
Orbán Gábor az Esmyaval kapcsolatban kiemelte, hogy a készítmény kereskedelmi potenciáljának meggyengülése miatt a Richter számára szükségessé vált a nőgyógyászati portfolió megerősítése, és a társaság ezen a területen további akvizíciókat tervez.

Orbán Gábor a Vraylarral összefüggésben arról beszélt, hogy az Egyesült Államok piacán a Vraylar az egyik leggyorsabban növekvő antipszichotikum, a társaság amerikai partnere, az Allergan elégedett a termékkel. A készítmény bipoláris depresszióra vonatkozó indikációját vizsgálja az FDA, és a társaság amerikai partnere, az Allergan szerint az esetleges kedvező döntés jelentős bővülést hozhat a készítmény esetében.

Bogsch Erik a hazai piacon alkalmazott szerializációval kapcsolatban elmondta, hogy a szerializációs követelmény sok negatív hatással járt és az egyszeri, nagyjából 4 milliárdos beruházási költség mellett a társaság működési költségeit is növeli.

A menedzsment várakozásai:
  • Orbán Gábor kiemelte, hogy a kínai és az orosz előszállítások negatív hatást gyakorolnak majd a 2019-es évre, a Richter összességében 2-3 százalékos, árbevétel-növekedést vetített előre az idei évre euróban, nem feltételezve a rubel drasztikus gyengülését.
  • A magyar forgalom esetében kismértékű 0-2 százalékos növekedést vár a társaság,
  • Az EU12-es régió esetében idén stagnálásra számít a menedzsment, míg az EU15 országok esetében idén nagyjából 10 százalékos bővülést vetített előre a társaság, részben az Esmya eladások ismételt növekedése, részben a Bemfola kétszámjegyűre várt idei bővülése következtében.
  • Az orosz piac esetében, rubelben kismértékű negatív elmozdulást vár a Richter az idei évben.
  • Az Egyesült Államokban a Vraylar-t leszámítva nem számít jelentős növekedésre a cég, Kínában megközelítőleg 10 százalékos lehet a visszaesés idén, míg a latin-amerikai országok esetében 0-5 százalékos növekedésre számít a társaság.
  • A menedzsment várakozásai szerint a bruttó fedezeti szint idén 57 százalék körül alakulhat, míg a Richter az idei évre 12 százalékos üzemi eredményhányadot vetített előre.
GettyImages-140837560
Kiderült, kik irányíthatják a Lánchíd melletti szállodát
Minister of Finance of Hungary, Mihaly Varga
Paks nuclear power plant
modern irodabelso emberekkel
Flags in front of the European Parliament
ujportfolio
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
GettyImages-140837560