Előfizetői tartalom

Az ország, amely a forradalom közepette autónagyhatalommá vált

Portfolio
Norvégiában megállíthatatlan az elektromos autózás a kormány ösztönzőinek és a fejlett töltőinfrastruktúrának köszönhetően, bár a norvég gépjárművek között egyelőre a benzin és a dízelüzemű autók vannak többségben, a tavalyi eladásokat vizsgálva már szembetűnő az elektromos- és a plug-in-hibridek növekvő részaránya, ezek után nem is meglepő, hogy a norvég újautók eladási listájának élén tavaly egy elektromos autó, a Nissan Leaf végzett.

A norvég parlament célkitűzései szerint az országban 2025-től csak nulla emissziós értékű gépjárművek értékesíthetők, az elektromos autók térnyerése pedig úgy tűnik megállíthatatlan, a norvég vásárlókat a környezettudatosság mellett ugyanakkor a gáláns állami kedvezmények is ösztönzik, miután az elektromos autók vevői az adókedvezmények mellett többek között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés