Előfizetői tartalom

Huawei-telefont vesznek iPhone helyett a kínaiak

Portfolio
Közel 20 százalékkal zuhantak az iPhone-eladások Kínában a negyedik negyedévben - derül ki az IDC legfrissebb adataiból. Erre lehetett számítani, miután legutóbbi gyorsjelentésében az Apple a kínai bevételek csökkenéséről számolt be, amit főként a gyenge iPhone-kereslettel indokolt. Az adatokból az látszik, hogy a vásárlók új iPhone helyett inkább Huawei-telefonokat vettek, mert közben az időszakban a kínai telefongyártó értékesítései megugrottak.

A negyedik negyedévben csökkentek az okostelefon-értékesítések Kínában, 103,3 millió darab készüléket adtak el az időszakban, ami 9,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A Huawei volt a legnagyobb gyártó Kínában az értékesítések volumenét tekintve a 2018 október-decemberi időszakban, 29 százalékos piaci részesedéssel, a második legnagyobb az Oppo, a harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés