Előfizetői tartalom

Sínen van a Tesco és a Media Markt összefonódása

Portfolio
A napokban felvetődött, hogy meghiúsulhat a Tesco és a Media Markt speciális fúziója, mert a GVH jóváhagyása nem elég, a plázabizottságnak is zöld utat kell adnia hozzá, viszont ezt nem is kérvényezte a társaság. A Tesco és a Media Markt szerint viszont az ügylet nem esik a plázatörvény hatálya alá, ezért nem indokolt a hatóság bevonása - írja a Világgazdaság.

A Magyar Nemzet vetette fel múlt héten, hogy kérdésessé válhat a Tesco és a Media Markt nemrég bejelentett összefonódása, mert a két vállalat a plázastoptörvény alól felmentést adó bizottságnál eddig nem kezdeményezték az engedélyezési eljárást. A plázákra vonatkozó szabályok ugyanis tavaly augusztusban úgy módosultak, hogy nem csak a 400 négyzetméternél nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés