Üzlet

Sínen van a Tesco és a Media Markt összefonódása

Portfolio
A napokban felvetődött, hogy meghiúsulhat a Tesco és a Media Markt speciális fúziója, mert a GVH jóváhagyása nem elég, a plázabizottságnak is zöld utat kell adnia hozzá, viszont ezt nem is kérvényezte a társaság. A Tesco és a Media Markt szerint viszont az ügylet nem esik a plázatörvény hatálya alá, ezért nem indokolt a hatóság bevonása - írja a Világgazdaság.
A Magyar Nemzet vetette fel múlt héten, hogy kérdésessé válhat a Tesco és a Media Markt nemrég bejelentett összefonódása, mert a két vállalat a plázastoptörvény alól felmentést adó bizottságnál eddig nem kezdeményezték az engedélyezési eljárást. A plázákra vonatkozó szabályok ugyanis tavaly augusztusban úgy módosultak, hogy nem csak a 400 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű kereskedelmi építmények felépítéséhez van szükség eljárásra, hanem az olyan átalakításokhoz is, amihez egyébként nem kell külön építési engedély. Ha módosul a már meglévő építmény, helyiség alaprajzi elrendezése, akkor egy bizottsághoz kell fordulni, amely mérlegeli a környezetvédelemre, vidékfejlesztésre, épített környezetre és a környék többi kereskedelmi építményére gyakorolt várható hatásait.

A tervek szerint a Media Markt hosszú távú bérleti szerződéssel kilenc Tesco áruházban átveszi a műszaki cikkek értékesítését úgy, hogy az eladótéren belül szakosított boltokat építenek ki. Az átalakítás egy budapesti, egy veszprémi, egy győri, egy soproni, egy bajai, egy esztergomi, egy szekszárdi, egy dunaújvárosi, egy kaposvári és egy tatabányai Tesco-hipermarketet érint. A polcok áthelyezése már meg is kezdődött.

A Tesco és a Media Markt fúziója kapcsán nem érkezett kérelem vagy megkeresés a kormányhivatalhoz - reagált a Világgazdaság megkeresésére a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal. A Tesco és a Media Markt szerint azonban az ügylet nem esik a plázatörvény hatálya alá, ezért nem indokolt a hatóság bevonása.
nyse tőzsde usa részvény
fehér ház getty stock
rossmann_getty_editorial
corvinus_getty_editorial
honcsaruk ukrajna_getty_editorial
bkk_busz_bkv
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
rossmann_getty_editorial