Üzlet

Sínen van a Tesco és a Media Markt összefonódása

Portfolio
A napokban felvetődött, hogy meghiúsulhat a Tesco és a Media Markt speciális fúziója, mert a GVH jóváhagyása nem elég, a plázabizottságnak is zöld utat kell adnia hozzá, viszont ezt nem is kérvényezte a társaság. A Tesco és a Media Markt szerint viszont az ügylet nem esik a plázatörvény hatálya alá, ezért nem indokolt a hatóság bevonása - írja a Világgazdaság.
A Magyar Nemzet vetette fel múlt héten, hogy kérdésessé válhat a Tesco és a Media Markt nemrég bejelentett összefonódása, mert a két vállalat a plázastoptörvény alól felmentést adó bizottságnál eddig nem kezdeményezték az engedélyezési eljárást. A plázákra vonatkozó szabályok ugyanis tavaly augusztusban úgy módosultak, hogy nem csak a 400 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű kereskedelmi építmények felépítéséhez van szükség eljárásra, hanem az olyan átalakításokhoz is, amihez egyébként nem kell külön építési engedély. Ha módosul a már meglévő építmény, helyiség alaprajzi elrendezése, akkor egy bizottsághoz kell fordulni, amely mérlegeli a környezetvédelemre, vidékfejlesztésre, épített környezetre és a környék többi kereskedelmi építményére gyakorolt várható hatásait.

A tervek szerint a Media Markt hosszú távú bérleti szerződéssel kilenc Tesco áruházban átveszi a műszaki cikkek értékesítését úgy, hogy az eladótéren belül szakosított boltokat építenek ki. Az átalakítás egy budapesti, egy veszprémi, egy győri, egy soproni, egy bajai, egy esztergomi, egy szekszárdi, egy dunaújvárosi, egy kaposvári és egy tatabányai Tesco-hipermarketet érint. A polcok áthelyezése már meg is kezdődött.

A Tesco és a Media Markt fúziója kapcsán nem érkezett kérelem vagy megkeresés a kormányhivatalhoz - reagált a Világgazdaság megkeresésére a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal. A Tesco és a Media Markt szerint azonban az ügylet nem esik a plázatörvény hatálya alá, ezért nem indokolt a hatóság bevonása.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bika wall street index tőzsde