Előfizetői tartalom

2016 óta nem voltak ilyen sötétek a kilátások a világban

Portfolio
Közel három éve nem voltak ilyen sötétek a kilátások az alapkezelők szerint - derül ki a Bank of America Merrill Lynch legfrissebb havi globális alapkezelői felméréséből. A válaszolók kétharmada a trendtől elmaradó növekedést és alacsony inflációt vár, de a jövő év második feléig nem valószínű a recesszió. A részvények közül a nagy kapitalizációjú amerikai és kínai növekedési részvényeket szerették áprilisban, az európai papírokat pedig inkább shortolják.

Lassabb növekedésre és alacsonyabb kamatokra rendezkedtek be a globális alapkezelők, de legkorábban csak a jövő év második felében jöhet a recesszió a Bank of America Merrill Lynch alapkezelői felmérése szerint. A válaszadók több mint fele, 53 százalék szerint egyelőre a Fed felhagy a kamatemeléssel, mindössze 13 százalék számít rövid távon újabb kamatemelésre. 66...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés