Kiosztották a Vodafone digitális versenyének díjait
Üzlet

Kiosztották a Vodafone digitális versenyének díjait

Portfolio
A 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyerteseit 6 tagú zsűri választotta ki 144 pályamű közül. Három kategóriában díjazták a legjobb pályaműveket: Digitális Gyerekek, Digitális Családok, Digitális Nonprofit szervezetek.
A Vodafone Digitális Díjjal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy olyan innovációkat találjon és jutalmazzon, amelyek egy-egy fontos társadalmi ügyre adnak választ. A beérkezett 144 pályamunka 40 százaléka magánszemélyektől, 20 százaléka vállalkozásoktól és startupoktól, 40 százaléka pedig nonprofit szervezetektől érkezett.

Célunk, hogy a mobiltechnológiai megoldásokat a társadalom szolgálatába állítsuk: azért alapítottuk ezt a díjat hogy megtaláljuk és ösztönözzük azokat az innovátorokat, akik ebben partnereink lehetnek

- mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A díjazottak:

A Digitális Társadalmi Szervezetek kategóriát a Hulladék-vadász applikáció nyerte. Megalkotójának az volt a célja, hogy bárki bejelenthesse, ha valahol illegális hulladéklerakóra bukkan. Az információt az applikáció készítői továbbítják az önkormányzat felé. 2016 óta több mint 3500 bejelentés érkezett.

A Digitális Család kategóriában 3 díjat is kiosztottak. Az első a BankZee Családi Bankolás pilotja lett, amely a családok pénzügyi tudatosságát fejlesztő mobilbank alkalmazásával és okosperselyével nyerte meg a kategóriát. A második helyezett a PregnaScan - Várandós gondozást támogató telemonitoring rendszer lett, az E-Medlab Hungary Kft. fejlesztésében. A rendszer lehetővé teszi a gyermeket vállaló családok számára az otthoni mérések elvégzését. "Sok a koraszülött száma, és ezen lehet javítani: a Magyar Védőnők Egyesületének segítségével kifejlesztettünk egy olyan telemonitoring eszközt, amely sok élettani adatot szolgáltat az édesanyákról, hogy időben észre lehessen venni, a tüneti megjelenés előtt, ha valami nincs rendben" - mondta az E-Medlab ügyvezetője.

A harmadik helyezett az intelligens CO vészhelyzeti segélyhívó lett, amely
Dobrai Tibor IoT-alapú találmánya. A segélyhívó eszköz veszély esetén SMS-ben riasztja a családtagokat, gondozókat, így csökkentve a szén-monoxid által okozott halálesetek és mérgezések számát.

A Digitális Gyerekek kategóriában olyan megoldásokkal lehetett nevezni, melyek a gyermekek életét, tanulását, fejlődését támogatják. Az első helyezett az OncoVR lett, amely a tartósan kórházban fekvő gyermekek mindennapjait teszi színesebbé VR technológiával. "A virtuális játékok segítenek elterelni a gyerekek figyelmét a betegséggel és kezeléssel járó kellemetlenségekről" - mondta a díj átvételekor Erdős Sándor. A második a Plukkido Kft. GPS alapú mesemondó mobilalkalmazása, az Útramanó lett. Az app az autóban utazó gyermekek számára az út menti látnivalókhoz társít szakemberek által írt meserészleteket.

A zsűri két különdíjast is kihirdetett. A Day-to-day Kids applikáció a nevelőszülőket és az állami gondoskodásban élő gyermekeket támogatja különböző játék tippekkel. A Kurbli Kft. SBrick adapterei pedig a különféle Lego vezérlések eszközeinek vegyes használatát teszik lehetővé, ezzel támogatva az iskolai robotprogramozási oktatást.

 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A cikk megjelenését a Vodafone Magyarország támogatta.

Nagy mozgásokat hozott az MSCI átsúlyozás a magyar tőzsdén
opel gyar motorgyartas szentgotthard autoipar
City of Tomorrow Malmö
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
GettyImages-1075371874