Üzlet

Mérsékelt árbevétel-növekedést vár idén a Richter menedzsmentje

Portfolio
Ma hajnalban tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Richter, amelyet követően Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója kiemelte, hogy a Richter csoportszintű, euróban kifejezett árbevétele idén 3 százalékkal emelkedhet. Orbán Gábor elmondta, hogy a gyógyszer-szerializáció okozta problémák miatt a Richter nem tudott annyit gyártani, mint amennyit szeretett volna, míg a Vraylarral kapcsolatban Orbán Gábor kiemelte, hogy a készítmény bipoláris depressziós indikációra történő kiterjesztésével kapcsolatban várhatóan május végén születhet majd döntés.
Orbán Gábor kiemelte, hogy a gyógyszer-szerializáció okozta kapacitásvesztés nagyobb volt, és a Richter nem tudott annyit gyártani, mint amennyit szeretett volna, és a szeralizáció okozta probléma más gyártóknál is jelentkezett.

A Vraylarral kapcsolatban Orbán Gábor elmondta, hogy a készítmény az Allergan második legfontosabb készítménye, és a Vraylar bipoláris depresszió indikációjával kapcsolatban május végén születhet majd döntés, míg Orbán Gábor hozzátette, hogy a bipoláris depresszió lehetséges indikációja kinyitná a terápiás kört, új lehetőségeket nyitva meg a társaság amerikai partnere, az Allergan előtt.

A menedzsment várakozásai:
  • Orbán Gábor kiemelte, hogy a Richter csoportszintű árbevétele várhatóan 3 százalékkal nőhet idén euróban, míg a gyógyszergyártás euróban kifejezett árbevételére vonakozóan stagnálást vár a menedzsment.
  • A magyar forgalom esetében stagnálást vár idén a Richter.
  • Az EU15 országok esetében 10 százalékos növekedést vár idén a menedzsment, részben az Esmya eladások növekedése következtében, az Esmyától idén 25 millió eurós forgalmat vár a társaság, míg Kelet-Európában 5 százalékos visszaesést vár idén a Richter.
  • Az orosz piac esetében idén rubelben 5-10 százalékos visszaesést vár a Richter az ellátási gondok és a készletezési problémák miatt, míg Ukrajnában 10 százalékos növekedést vár idén a cég. Az egyéb FÁK-országok esetében mindemellett 5 százalékos csökkenést vár a társaság.
  • Az Egyesült Államok esetében a Vraylart leszámítva stagnálást vár a menedzsment, míg a latin-amerikai országok esetében 0-5 százalékos növekedést vár a társaság idén.
  • A menedzsment várakozásai szerint a bruttó fedezeti szint idén 56-57 százalékos sávban alakulhat, míg a Richter idén 12 százalékos üzemi eredményhányadot vetített előre, amiben a Vraylar értékesítései is benne vannak.
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
frankfurtitozsde