Kitette a nagy terveket az AutoWallis, szágulduás után zuhan az árfolyam
Üzlet

Kitette a nagy terveket az AutoWallis, szágulduás után zuhan az árfolyam

Portfolio
Az elmúlt napokban nagyot emelkedett az AutoWallis árfolyama, miután a piaci szereplők a társaság nagy bejelentésére pozícionálhatták magukat, a társaság szerdán közzétette a következő ötéves stratégiáját, amelyet követően a befektetők profitot realizálhattak, az AutoWallis árfolyama nagyot esett ma.
Nagyot emelkedett idén az AutoWallis árfolyama, miután a Wallis Csoport négy gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó és autós szolgáltatásokat nyújtó vállalata az Altera átalakításával valósította meg tőzsdére lépését. Az AutoWallis az elmúlt hónapokban egymás után tette közzé a pozitív híreket, míg a társaság részvényei márciusban a BUX-indexbe is bekerültek, az árfolyam ennek ellenére sem talált igazán magára, részvény a februári szárnyalás óta május közepéig több mint 50 százalékot esett.

Az elmúlt néhány nap során azonban ismét emelkedni kezdett az AutoWallis, az árfolyam emelkedése mögött valószínűleg a menedzsment terveivel-, és a társaság ötéves stratégiájával kapcsolatos felfokozott várakozások húzódhattak meg, az AutoWallis pedig a várakozásoknak megfelelően ma tette közzé 2024-ig szóló stratégiáját és 2029-es jövőképét is.

A társaság robosztus növekedést tervez a következő tíz évben, célja, hogy a közép-kelet-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatója legyen. Az AutoWallis 2024-ig organikus növekedéssel az EBITDA négyszereződésével, árbevételének duplázódásával számol. A vállalat ugyanakkor akvizíciókat is tervez, melyek tovább javíthatják az eredményt, melyből osztalék kifizetését is tervezi a cég.

Az elmúlt napok emelkedése után az AutoWallis árfolyama nagyot esett ma, miután a társaság ötéves stratégiájának publikálása után a befektetők egy része valószínűleg profitot realizálhatott. A forgalom azonban meglepő módon alacsony, az elmúlt napok emelkedése is mélyen átlag alatti forgalom mellett zajlott, és az AutoWallis mai, 173 millió forintos forgalma is alacsonyabb a részvényei idei, átlagosan 248 milliós forgalmával összehasonlítva.

Kitette a nagy terveket az AutoWallis, szágulduás után zuhan az árfolyam
Az AutoWallis árfolyama 9 százalékkal került ma lejjebb, a grafikonra pillantva megfigyelhető, hogy a mai gyertya magasabbról indult, mint a keddi napos gyertya, amennyiben a jelenlegi szinteken zárna be a részvény, a jelenleg formálódó átölelő alakzat elronthatja a rövid távú technikai képet.

Kitette a nagy terveket az AutoWallis, szágulduás után zuhan az árfolyam
A címlapkép forrása: Mark H. Milstein/Bloomberg via Getty Images
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde