FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Hatalmas üzlet az e-sport, de vannak trükkök a szerződésekben

Dr. Horváth Katalin
|
Dr. Necz Dániel LL.M.
Az e-sport a szórakoztatóipar egyik legdinamikusabban fejlődő ága, melynek világpiaci bevétele rekordokat döntöget. Mára már a versenyszerű videójáték-használat a látványcsapatsportok népszerűségével vetekszik. Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés, és így a tét is: az első Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság összdíjazása 15 millió forint volt. A nagy versenyek tekintélyes pénznyereményei pedig a csalókat is vonzzák: a nemrég rendezett Fortnite világbajnokságon a szervezőknek már a selejtező alatt mintegy 1200 versenyzőt kellett megbüntetniük. De mit kell szem előtt tartani az e-sport szerződéseknél és milyen kötelezettségei vannak a játékosoknak?

E-sport szerződések: mire érdemes figyelni?Az e-sporttal kapcsolatos szerződések a játékosok köré szerveződnek, és azok teljesítményének és hírnevének minél hatékonyabb kihasználását célozzák. Mivel azonban az e-sport jogi szabályozása jelenleg a legtöbb országban - így Magyarországon is - egyelőre csak kialakulóban van, így nagyobb hangsúly helyeződik a szakmai szabályok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés