Előfizetői tartalom

Ömlik a pénz a húsmentes húsba - Ez a jövő, vagy csak átmeneti őrület?

Portfolio
Mozgalmas az év a részvénykibocsátások szempontjából, olyan régóta várt nagy nevek mentek idén tőzsdére, mint az Uber, a Lyft, a Pinterest, vagy a Zoom. Beindult a technológia szektor, mégis idén eddig a legnagyobb sztorit nem egy techcég szolgáltatta, hanem egy élelmiszeripari vállalat: a Beyond Meat, amiben például Leonardo DiCaprio és Bill Gates is rendelkezik részesedéssel. Sokat lehetett keresni a papírokkal, a részvények árfolyama több mint ötszöröződött a kibocsátás óta. Ennek fényében joggal felmerül a kérdés, hogy mennyire lett drága a részvény - veti fel Aswath Damodaran legfrissebb blogposztjában.

Leonardo DiCaprio vegán hamburgeres cége hozta el eddig az idei év legnagyobb tőzsdei kibocsátási sztoriját. A részvények hatalmasat emelkedtek, május elején a kibocsátásra 25 dolláron került sor, ehhez képest már az első kereskedési napon 46 dolláron nyitott a részvény. Most 130 dollár felett jár az árfolyam, de volt már 186 dollár felett is. Vagyis akik részt vettek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái