Üzlet

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a SET Group

Portfolio
A SET Group részvényeit kedden egész napra felfüggesztették a társaság fontos bejelentése előtt, a bejelentés ma délután megérkezett: a SET Group egy hosszútávú együttműködés első lépéseként stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Oxo Portfolio Management S.á.r.l.-lal.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a SET Group

A SET Group részvényeit kedden egész napra felfüggesztették, miután a társaság olyan bejelentést kívánt tenni, ami a cég részvényeinek árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja. A bejelentés kedden délután megérkezett, A SET Group a mai napon stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött az Oxo Portfolio Management S.á.r.l.-lal., a stratégiai megállapodás egy hosszútávú együttműködés első lépéseként került aláírásra.

Az Oxo Portfolio Management jelenleg az Oxo Holding Kft. tulajdonában álló társaság. Az Oxo Csoport start-up inkubációs és kockázati tőkebefektető társaságként kis- és középvállalkozások létrehozásában, azok eredményorientált üzleti modelljének kialakításában érdekelt. A legfőbb célja ezen társaságok vonatkozásában, hogy rövid időn belül osztalékfizető vállalkozássá alakítsa őket és sikeres exitet hajtson végre ezen start-upok tekintetében. Tekintettel arra, hogy a két holding tevékenysége egy társaság életútjának két egymást követő szakaszát fedi le, felek úgy döntöttek, hogy a jövőben együtt kívánnak működni. A felek elhatározták, hogy a jelenlegi piaci pozíciójuk megszilárdításán felül, újabb piaci szegmensek megszerzése érdekében hosszútávú, szoros együttműködést alakítanak ki.

A közös együttműködés tapasztalatai alapján, a közeljövőben a felek lehetőséget biztosítanak meghatározott mértékű tulajdoni hányad megszerzésére egymás társaságaiban. Mindezek mellett a rendelkezésükre álló szaktudást és erőforrást összehangolva támogatják egymást az együttműködéssel érintett területeken. Ezen tevékenységeknek szoros együttműködésből adódóan az erőforrások olyan mértékű összehangolását eredményezi, mellyel jelentős piaci pozícióra tudnak a felek szert tenni.

A megállapodás értelmében az Oxo Portfolio Management az érdekkörébe tartozó társaságok exitje során lehetőséget biztosít a SET Group-nak arra, hogy ezen társaságokat - részben vagy egészben - megvásárolja. A felek továbbá rögzíttetik annak lehetőségét, hogy a SET Group által már akvirált társaságokba az Oxo Portfolio Management kockázati tőkebefektetőként részt vegyen, amennyiben az a társaság elkülöníthető fejlesztési potenciállal rendelkezik. Ezen felül felek megállapodtak abban, hogy amennyiben olyan szellemi termék kerül a látókörükbe, mely mindkét társaság számára új piaci szegmenst jelenthet, úgy lehetőséget biztosítanak, hogy közös platform alatt fejlesszék tovább. Az együttműködés további fontos eleme, hogy az Oxo Portfolio Management portfoliójába tartozó, azonban már nem inkubációs fázisban lévő cégeibe, a SET Group. felek közt megkötendő egyedi szerződés alapján, tisztségviselőket delegálhat, hogy a céltársaság működésének hatékonyságát magasabb szintre emelje.

Nagyot emelkedett idén az árfolyam

A SET Group árfolyama 4 százalékkal került lejjebb hétfőn, a társaság részvényei azonban idén nagyot emelkedtek, a SET Group idén 144,4 százalékkal került feljebb.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a SET Group
(BÉT)
Frankfurti tőzsde
forintdevizaárfolyam
bigben
factory worker gyári munkás hegesztés
vargamihály
Arab Health
17 magyar orvostechnikai cég mutatkozik be az egyik legnagyobb egészségipari expón

Az Arab Health kiállításon magyar pavilont is építettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Esti webinárium
Közérthető előadás kezdőknek.
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde