Előfizetői tartalom

Gigabírsággal sújthatják a Facebookot a Cambridge Analytica-botrány miatt

Portfolio
5 milliárd dolláros bírsággal zárulhat az a vizsgálat, ami tavaly indult a Facebook ellen a Cambridge Analytica-botrány miatt - tudta meg a The Wall Street Journal, amit később több lap forrásai is megerősítettek. Ez az amerikai kereskedelmi bizottság (FTC) által kiszabott valaha volt legnagyobb bírság lehet, ha igazak az értesülések. A befektetőket látszólag nem hatotta meg a hír, a közösségi média óriás részvényeinek árfolyama még emelkedett is a zárás utáni kereskedésben. Pedig az összeg nem kicsi, a Facebook idei évre várt profitjának negyedét teszi ki.

Megállapodott a Facebook az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottsággal (FTC) a Cambridge Analytica-botránnyal kapcsolatos vizsgálat kapcsán, aminek eredményeként minden idők legnagyobb FTC-bírságát fizetheti ki a Facebook: az ügyhöz közel álló források szerint 5 milliárd dolláros büntetést kaphat a közösségi média óriás. Eddig a legmagasabb összegű büntetés, amit...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái