Üzlet

Meglódultak az amerikai tőzsdék, pluszban zárt Amerika

Portfolio
Sem a vállalati gyorsjelentések, sem az USA és Kína között fel-fellángoló kereskedelmi feszültségek nem segítettek abban, hogy pozitív tartománya kerüljenek a vezető amerikai részvényindexek. John Williams New York-i Fed-elnök szavai viszont gyorsan változtattak a helyzeten.

A Dow Jonesnak éppen, hogy meglett a szépítés

A kereskedés végére az S&P 500 és a Nasdaq megtartotta 0,3-0,4%-os enyhe pluszát, a Dow viszont plusz nullában fejezte be a napot. A DOW komponensei közül az IBM ment a legnagyobbat, a cég részvényeinek árfolyama 4,4%-ot erősödött.


Meglódultak az amerikai tőzsdék

A kereskedés vége felé közeledve hirtelen erősödni kezdtek az amerikai tőzsdeindexek, miután felerősödött a befektetők reménye egy Fed kamatvágásban. Ennek alapját John Williams New York-i Fed-elnök szavai adták, aki arról beszélt, hogy a jegybanknak azonnal reagálnia kell, ha a gazdaság a legkisebb jelét is adja annak, hogy baj van. Ezzel pedig felerősödtek a remények egy Fed-kamatvágás kapcsán.

Szerény mínuszban az amerikai tőzsdék

Eséssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúlon, miután a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, a Netflix a tegnapi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait, a piaci szereplők kifejezetten rosszul fogadták, hogy a cég amerikai előfizetőinek száma nyolc éve először csökkent a negyedévben, a külföldi előfizetők száma pedig a vártnál kisebb mértékben nőtt. A Netflix árfolyama 10 százalékot esett ma. A Morgan Stanley a csütörtöki piacnyitás előtt tette közzé beszámolóját, a pénzintézet az elemzők által vártnál jobb negyedéves bevételi és EPS-számokkal rukkolt elő, igaz, mindkét szám elmarad a tavalyi év hasonló időszakában mérttől. A Morgan Stanley 0,6 százalékkal került feljebb a csütörtöki piacnyitás után.

A kereskedelmi háborús aggodalmak továbbra is árnyékot vetnek a részvénypiaci hangulatra, miután a Wall Street Journal szerdai beszámolójában arról írt, hogy az USA és Kína kereskedelmi megállapodást célzó egyeztetései nem mutattak előrehaladást. A Reuters ezt követően az amerikai pénzügyminisztert idézte: Steven Mnuchin szerint a felek csütörtökön telefonon egyeztetnek majd, amely előkészítheti az utat a két ország kereskedelmi tárgyalásainak következő fordulójára.

Jelenleg az S&P 500 tegnapi záróértéke körül mozog, de a Dow és a Nasdaq sem mutat érdemi elmozdulást, jelenleg mindkét index 0,3% körüli mínuszban tartózkodik.Szerény mínuszban az amerikai tőzsdék
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
online bolt_shutter