Üzlet

Meglódultak az amerikai tőzsdék, pluszban zárt Amerika

Portfolio
Sem a vállalati gyorsjelentések, sem az USA és Kína között fel-fellángoló kereskedelmi feszültségek nem segítettek abban, hogy pozitív tartománya kerüljenek a vezető amerikai részvényindexek. John Williams New York-i Fed-elnök szavai viszont gyorsan változtattak a helyzeten.

A Dow Jonesnak éppen, hogy meglett a szépítés

A kereskedés végére az S&P 500 és a Nasdaq megtartotta 0,3-0,4%-os enyhe pluszát, a Dow viszont plusz nullában fejezte be a napot. A DOW komponensei közül az IBM ment a legnagyobbat, a cég részvényeinek árfolyama 4,4%-ot erősödött.


Meglódultak az amerikai tőzsdék

A kereskedés vége felé közeledve hirtelen erősödni kezdtek az amerikai tőzsdeindexek, miután felerősödött a befektetők reménye egy Fed kamatvágásban. Ennek alapját John Williams New York-i Fed-elnök szavai adták, aki arról beszélt, hogy a jegybanknak azonnal reagálnia kell, ha a gazdaság a legkisebb jelét is adja annak, hogy baj van. Ezzel pedig felerősödtek a remények egy Fed-kamatvágás kapcsán.

Szerény mínuszban az amerikai tőzsdék

Eséssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúlon, miután a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyeltek, a Netflix a tegnapi piaczárás után tette közzé legfrissebb számait, a piaci szereplők kifejezetten rosszul fogadták, hogy a cég amerikai előfizetőinek száma nyolc éve először csökkent a negyedévben, a külföldi előfizetők száma pedig a vártnál kisebb mértékben nőtt. A Netflix árfolyama 10 százalékot esett ma. A Morgan Stanley a csütörtöki piacnyitás előtt tette közzé beszámolóját, a pénzintézet az elemzők által vártnál jobb negyedéves bevételi és EPS-számokkal rukkolt elő, igaz, mindkét szám elmarad a tavalyi év hasonló időszakában mérttől. A Morgan Stanley 0,6 százalékkal került feljebb a csütörtöki piacnyitás után.

A kereskedelmi háborús aggodalmak továbbra is árnyékot vetnek a részvénypiaci hangulatra, miután a Wall Street Journal szerdai beszámolójában arról írt, hogy az USA és Kína kereskedelmi megállapodást célzó egyeztetései nem mutattak előrehaladást. A Reuters ezt követően az amerikai pénzügyminisztert idézte: Steven Mnuchin szerint a felek csütörtökön telefonon egyeztetnek majd, amely előkészítheti az utat a két ország kereskedelmi tárgyalásainak következő fordulójára.

Jelenleg az S&P 500 tegnapi záróértéke körül mozog, de a Dow és a Nasdaq sem mutat érdemi elmozdulást, jelenleg mindkét index 0,3% körüli mínuszban tartózkodik.Szerény mínuszban az amerikai tőzsdék
Orbán Viktor szelfi Róma
europaiunipopo
virgingalactic
tungsrammonusmarton
londonparlament
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Délutáni webinárium MA
Praktikus tanácsok online tőzsdézéshez és kockázatkezeléshez.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
virgingalactic