Üzlet

Az MNB jóváhagyta a 4iG-részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatot

MTI
Jóváhagyta a 4iG Nyrt. törzsrészvényeire tett kötelező nyilvános vételi ajánlatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - tette közzé a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
A közlemény szerint Jászai Gellért, az IKON Befektetési Alapkezelő Zrt., valamint a KZF Vagyonkezelő Kft. - mint összehangoltan eljáró személyek - június 17-én terjesztették be az MNB-hez jóváhagyásra a 4iG valamennyi részvényese számára szóló, a társaság által kibocsátott 20 forint névértékű, "A" sorozatú törzsrészvények megvásárlására irányuló kötelező nyilvános vételi ajánlatot.

Az ajánlattevők részvényenként 680,47 forintot ajánlanak, amely az ajánlat MNB-hez történő benyújtását megelőző 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára. A kötelező nyilvános vételi ajánlatra vonatkozó elfogadó nyilatkozat megtételére nyitva álló határidő kezdő napja július 29., zárónapja pedig augusztus 28.

A 4iG igazgatósága nem javasolja a társaság részvényeseinek, hogy elfogadják a vételi ajánlatot. Érvelésük szerint a 4iG érdeke az, hogy a részvénytársaságon belül a közkézen maradó részvények minél nagyobb számban megmaradjanak, ezáltal biztosított legyen a szükséges széleskörű részvényesi ellenőrzés, a társaság folyamatos tőzsdei jelenléte, a működés nyilvánossága. Az igazgatóság rögzítette továbbá, hogy a részvények tőzsdei árfolyama a határozat elfogadásának időpontjában, a BÉT július 2-i napi záróárát figyelembe véve 1080 forint volt.

A 4iG június 17-én jelentette be, hogy Jászai Gellért lett az informatikai társaság új főrészvényese, aki tőzsdén kívüli ügyletekkel, a Mészáros Lőrinccel kötött megállapodás eredményeként szerzett 32,02 százalékos irányító befolyást, amit kötelező nyilvános vételi ajánlat követ, majd a folyamatot egy további, 8,2 százalékos részvénycsomag megvétele zárja. A folyamat végén Jászai Gellért legalább 40,2 százalékos ténylegesen irányító részvénycsomagot szerez a 4iG-ben.

Jászai Gellért a 4iG igazgatóságának elnöke, valamint a társaság vezérigazgatója, aki egyrészt a saját nevében mint magánszemély teszi a vételi ajánlatot, valamint ő az IKON Befektetési Alapkezelő Zrt. egyszemélyes tulajdonosa és igazgatóságának elnöke, továbbá a KZF vagyonkezelő Kft. tulajdonos ügyvezetője. Az ajánlattevőknek az engedélykéréskor együttesen 32,8 százalékos részesedésük volt a 4iG-ben.

A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett informatikai vállalkozás 2018-ban csoport szinten nettó 14 milliárd forintos árbevételt és 102 millió forint nyereséget ért el. Az első negyedévben konszolidált árbevétele 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben.

A 4iG részvényei 1008 forinton zárták a szerdai kereskedést, amely 0,8 százalékos csökkenést jelentett a keddi záráshoz képest.

Az MNB jóváhagyta a 4iG-részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatot
Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
repules szegell iata GettyImages-1180597944