Előfizetői tartalom

Elképesztő tűzerővel bírnak a világ legbrutálisabb harci helikopterei

A legmodernebb harci helikopterek már képesek akár komplett páncélos menetoszlopok vagy katonai bázisok megsemmisítésére, sőt akár drónok irányítóközpontjaként is szolgálhatnak. Nem véletlen, hogy egy ilyen forgószárnyast kifejleszteni és üzemeltetni mindig költséges és nehézkes folyamat, így csak a legnagyobb gazdaságok engedhetik meg maguknak, hogy ilyen vállalkozásba kezdjenek. Bemutatunk tízet a világ legjobb harci helikopterei közül anélkül, hogy bármilyen rangsort próbálnánk felállítani köztük ütőképesség szempontjából.

1. oldal. Mi-24Fotó: ShutterstockA szovjet Mil helikopterüzem által összeállított Mi-24-es helikopter a legöregebb konstrukció a listán, az első Mi-24-esek az 1970-es évek elején álltak szolgálatba a szovjet légierő kötelékében. A "repülő tankként", Krokodilként és Hindként is emlegetett gép szinte az összes kisebb-nagyobb konfliktusból kivette a részét a világon, mára...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái