Üzlet

Újabb országokban jelenik meg a Richter csodakészítménye (2.)

Portfolio
A Richter bejelentette, hogy Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) ASEAN országokban található leányvállalatai a cariprazine-ra skizofrénia indikációban törzskönyvi engedélyt kaptak, az engedélyek kiadására Szingapúrban és Thaiföldön került sor. A Richter szállítja a terméket, míg az MTPC leányvállalatain keresztül értékesíti a készítményt.
A Richter Gedeon ma bejelentette, hogy a Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC) ASEAN országokban található leányvállalatai törzskönyvi engedélyt kaptak a cariprazine-ra skizofrénia indikációban. Az említett engedélyek kiadására Szingapúrban és Thaiföldön került sor.

A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, az MTPC pedig leányvállalatain keresztül értékesíti a készítményt az említett piacokon. A Richter a törzskönyvezési eljáráshoz kapcsolódóan mérföldkő bevételre jogosult, valamint az értékesítés függvényében royalty bevételben részesül.

Elégedettek vagyunk a legújabb törzskönyvezési eredményekkel, melyek a cariprazine-t eljuttatják a dél-kelet ázsiai régióba, ily módon újabb lépést tettünk abba az irányba, hogy a cariprazine világszerte elérhetővé váljon a skizofréniában szenvedő betegek számára

- mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Mit érdemes tudni a cariprazine-ról?

A cariprazine a Richter saját fejlesztésű készítménye, az amerikai Foresttel (azóta már Allergan) 2005 óta folynak a fejlesztések. Az említett készítmény a Richter egyik legígéretesebb originális terméke, melynek fejlesztései az alábbi indikációban történtek: bipoláris depresszió, major depresszió, bipoláris mánia, skizofrénia. A vegyületet a Richternél fedezték fel, de az amerikai partnerrel folytatott közös fejlesztési munka nyomán az Allergan az USA és Kanada területére megszerezte a termékértékesítési jogokat. Az igazi áttörést a Richter 2012-ben érte el a cariprazine-nal, amikor a fő indikációban, a skizofrénia esetében is sikeresen zárult a klinikai fázis III vizsgálat. Ez lehetőséget adott arra, hogy az Egyesült Államokban meginduljon a törzskönyvezés folyamata, ami 2015 szeptemberében zárult le pozitív véleménnyel, így 2016 márciusában Vraylar márkanéven került bevezetésre az Egyesült Államokban a Richter és az Allergan közös gyógyszere.

A Richter a készítményt Reagila néven 2017. májusa óta az Európai Unióban is forgalmazza, a társaság 2018-ban a Vraylar után kapott royalty bevétele 75,9 millió euró volt, míg a Reagilából származó bevétel 2,8 millió euró volt, a készítményből származó tavalyi bevétel összesen 78,7 millió eurót tett ki, ami a társaság 2018-as bevételének 5,6 százalékát adta.

Újabb országokban jelenik meg a Richter csodakészítménye (2.)

2020 első félévében jöhet az első bevezetés

A bejelentéssel kapcsolatban megkérdeztük Beke Zsuzsát, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetőjét, aki elmondta, hogy a későbbiekben a Szingapúr és Thaiföld mellett Srí Lankán, a Fülöp-Szigeteken, Indonéziában és Malajziában is értékesítik majd a készítményt. A mérföldkő bevétel a törzskönyvezéssel kapcsolatos jóváhagyáshoz van kötve, ennek mértéke néhány millió dollár, a royalty nem publikus, annak összese az iparági átlaghoz közeli.

Beke Zsuzsa kiemelte, hogy a Richter készterméket szállít a Mitsubishinek, és a Mitsubishi a minél hatékonyabb értékesítés érdekében az értékesítési hálózatát jelentős mértékben tervezi bővíteni. Az első bevezetésre 2020 első félévében kerülhet sor. A Mitsubishi által lefedett piacokon az atípusos antipszichotikumok esetében a piac nagysága 2017-ben nagyjából 119 millió dollárt tett ki.

Emelkedik az árfolyam

A Richter 0,5 százalékkal került feljebb ma reggel, míg a társaság részvényárfolyama idén 7,5 százalékkal került feljebb.

Újabb országokban jelenik meg a Richter csodakészítménye (2.)
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP