Trump: Első az üzlet, sokadik a klímavédelem
Üzlet

Trump: Első az üzlet, sokadik a klímavédelem

Portfolio
Trump eltörölné még az Obama korszakban hozott szigorú metán kibocsátás korlátozására vonatkozó szabályozást az olaj és gáztermelő cégek segítése érdekében. Ugyanis véleménye szerint ebben az Obama kormány túllépte szabályozási hatáskörét. - írja a The Wall Street Journal.
A metán kibocsátás korlátozására hozott szabályozás eltörlése egyértelműen segítené az Egyesült Államok már így is rekordon levő olaj és gáz kitermelését.

A klímakutatások nagy része egyetért abban, hogy az ember a fő okozója a föld globális felmelegedésének. Elsősorban ezért a gyárak, repülőgépek és autók által kibocsátott széndioxid a felelős, azonban a metán 25-ször erősebb hatást fejt ki a globális felmelegedés terén, mint a széndioxid. Az Egyesült Államokban az olaj és gázszektor egyértelműen a legnagyobb metán kibocsátó, a palaolaj és palagáz forradalomról nem is beszélve.

Az Obama adminisztráció kötelezte az olaj és gázszektor válallatait, hogy vezessenek be olyan technológiákat, amelyek képesek ellenőrizni és korlátozni a metán szivárgásokat, mely egy új kút fúrásánál, vagy a gáz vezetékben való szállításánál felmerülhet.

A több száz amerikai társaságot tömörítő Amerikai Ásványolaj Intézet (API) lobbizott a metán kibocsátási szabályozások eltörléséért, véleményük szerint a társaságoknak saját gazdasági érdekükből fakadóan megéri csökkenteni a metánkibocsátást, hiszen ennek következtében több gázt tudnának értékesíteni.

Érdekes módon a nagy olajtársaságok, mint az Exxon vagy a Shell nem értenek egyet a környezetvédelmi szabályok eltörlésével, ugyanis véleményük szerint amennyiben nem figyel oda az iparág az elszökő metánra, akkor már nem áll fent az érvelés, miszerint a gáz egy tiszta energiaforrás. Ráadásul a jogi hercehurca évekig eltarthat, míg végül sikerül eltörölni a szabályozást, és ennek következtében csak évek múlva csökkenhet az olaj és gáz cégek termelési költsége.

Donald Trump szerint az egész klímaváltozás kérdésköre csupán egy félrevezetés. Az elnök sokkal inkább az üzleti érdekeket tartja szem előtt, mint a környezet védelmét. 2020-ban emelkedhet törvényerőre a korábbi metán szabályozás eltörlését szorgalmazó javaslat.

Címlapkép: JAMES DURBIN FOR THE WALL STREET JOURNAL
gyar
deloitte logo
Brexit fellelegezhetnek a nalunk elo britek is allampolgar jog letelepedes1500
Ipar 4.0 robot
Kásler Miklós EMMI
forint
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
deloitte logo