Üzlet

Eséssel zárta a keddi kereskedést az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek kedden, miután a befektetőket a kereskedelmi háború és a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság aggaszotta. A magyar tőzsde is lejjebb került a hét második napján, a BUX végül 0,8 százalékos eséssel zárt, míg az OTP a korábbi, 2 százalék feletti esésének egy részét le tudta dolgozni a nap végére, az OTP végül 1,2 százalékos eséssel zárta a napot.

Eséssel zárt a BUX, a nap végére kissé szépített az OTP

Eséssel zárta a hát második napját a magyar tőzsde, a BUX 302 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zártak. A Magyar Telekom 1 százalékos emelkedést követően 423 forinton zárt, míg a Richter 0,2 százalékos esés után 4 968 forinton zárt. A Mol 1 százalékkal került lejjebb, az olajcég részvényei 2 874 forinton fejezték be a keddi kereskedést, míg az OTP több mint 2 százalékos mai esésének egy részét végül ledolgozva, 1,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 11 990 forinton búcsúzott a hét második napjától.


Esnek a tengerentúli tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartottak, míg kedden a megszokott menetrend szerint folytatódott a kereskedés, a keddi piacnyitás után lejjebb kerültek az amerikai részvénypiacok, a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi háborúja aggasztotta, miután a Bloomberg korábbi beszámolója szerint az Egyesült Államok és Kína egyelőre nem tudott megegyezni egymással a szeptemberre tervezett kereskedelmi egyeztetések pontos időpontjával kapcsolatban. A hangulatot tovább rontotta egy makroadat is, miután az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe a várt 51,1 ponttal szemben 49,1 pontra esett augusztusban, ami 2016 márciusa óta a legalacsonyabb értéket jelentette. A keddi piacnyitástól távolodva az amerikai részvénypiacok tovább estek, a Dow 1,3 százalékos esése mellett az S&P500 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,9 százalékot esett.


Régóta nem volt ilyen gyenge az amerikai feldolgozóipar

Az amerikai feldolgozóipar idén augusztusban először esett vissza 2016 óta. A gyenge adatok a lassuló világgazdaságnak és az egyre erősödő Kína és USA közötti kereskedelmi háborúnak tudhatóak be - állítja a keddi iparági jelentés. Tovább a cikkhez

Rendkívüli közgyűlés jön az Opusnál

Rendkívüli közgyűlést tart az Opus Global október 4-én, ahol a részvényesek dönthetnek a 28,6 milliárd forintos kötvénykibocsátásról. Tovább a cikkhez

A mai, jelentős esés egy részét ledolgozta a Takarék Jelzálogbank

Nagyot estek a Takarék Jelzálogbank részvényei kedden, a társaság papírjai 7,4 százalékot estek ma, majd a részvény a korábbi, jelentős esésének nagyobb részét ledolgozta, az árfolyam 2,6 százalékkal került ma lejjebb. A Takarék Jelzálogbank 8,3 millió forintos forgalom mellett esik, a Takarék Jelzálogbank mai forgalma 6,6 százalékkal magasabb a társaság részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Nagyot esett a BUX, lefordult a Mol

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek kedden, miután a kereskedelmi háborús feszültség mellett a Brexittel kapcsolatos aggodalmak vetették vissza a részvénypiacok hangulatát. A régiós tőzsdék is lejjebb kerültek, a lengyel WIG 1,8 százalékos esése mellett a bécsi börze 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,5 százalékot esett. A hazai részvényindex is lejjebb került, a BUX 1,9 milliárd forintos forgalom és 579 pontos mínusz mellett 1,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP és a Mol teljesít a leggyengébben, míg a BUX komponensei közül az Appeninn és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Lefordult az OTP

A délelőtt második felében tovább romlott a hangulat a magyar tőzsdén, a BUX 1,2 milliárd forintos forgalom és 500 pontos mínusz mellett 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a 0,2 százalékkal feljebb kerülő Magyar Telekom kivételével esnek. A Mol 1,2 százalékos esése mellett a Richter 1,6 százalékkal került lejjebb, míg az OTP árfolyama 1,5 százalékot esett. Az OTP grafikonján formálódó beszűkülésből a múlt héten lefelé tört ki az árfolyam, majd az elmúlt hét második felében a részvény a korábbi emelkedő trendvonal visszatesztelésével próbálkozott meg. Az emelkedő trendvonal visszatesztelése után az OTP ma lefordult és az árfolyam a 200 napos mozgóátlag alá került, amennyiben az esés folytatódik, a következő megállót a 11 850 forint körüli szint jelentheti majd az OTP számára.


Esnek az európai tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartottak, míg az amerikai részvénypiacokon kedden a megszokott menetrend szerint folytatódik majd a kereskedés. Az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek kedden, a hangulatra a kereskedelmi háborús aggodalmak vetettek árnyékot, miután a Bloomberg korábbi beszámolója szerint az Egyesült Államok és Kína egyelőre nem tudott megegyezni egymással a szeptemberre tervezett kereskedelmi egyeztetések pontos időpontjával kapcsolatban. A Nikkei néhány pontos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékkal került lejjebb. A kereskedelmi háborús aggodalmak mellett a részvénypiacokra a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság is rányomta bélyegét, miután a befektetők arra kíváncsiak, hogy átmegy-e a brit alsóházon a Brexit újabb halasztásával és a megállapodás nélküli kizuhanás blokkolásával kapcsolatos ellenzéki törvényjavaslat. Mindemellett Boris Johnson brit kormányfő tegnap este ígéretet tett arra, hogy ő sohase fog további Brexit-halasztást kérni és közben a Politico brüsszeli információi szerint nincs is semmiféle életképes, konkrét terve a brit kormánynak a sokat kritizált északír-ír tartalékmegállapodás helyett. A keddi piacnyitástól távolodva a brit FTSE100 0,1 százalékkal került lejjebb, a DAX és a CAC40 pedig egyaránt 0,6 százalékkal került lejjebb.


Betett az OPEC az olajnak

Hétfőn 2,9%-ot esett a Brent, miután ismét kisebb fagyás figyelhető meg a kereskedelmi tárgyalásokban, és az OPEC kitermelése is emelkedett, idén első alkalommal. - írja a Bloomberg. Tovább a cikkhez

Lejjebb került a BUX, esik az OTP

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek ma délelőtt, a keddi piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde is tovább csúszott lefelé. A BUX 346 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével esnek. A Richter 0,7 százalékos esése mellett a Mol 0,9 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 1,2 százalékot esett.


Enyhe eséssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,6 százalékos esése mellett a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Richter árfolyama stagnál a keddi piacnyitás után.


Vihar előtti csend a tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hét első napján az amerikai részvénypiacok zárva tartottak, míg a tengerentúli tőzsdéken kedden a megszokott menetrend folytatódik a kereskedés, az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős Dow 0,6 százalékkal került lejjebb.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 87 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,1 százalékos emelkedés után 12 140 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1 százalékos esés után 419 forinton zárt. A Mol 1,5 százalékos esés után 2 904 forinton fejezte be a hétfői kereskedést, míg a Richter 0,9 százalékos esést követően 4 980 forinton búcsúzott a hét első napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartottak, míg az irányadó ázsiai részvényindexek felemásan teljesítenek a keddi kereskedésben, a hangulatra az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak mellett a Brexittel összefüggő bizonytalanság is árnyékot vetett. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi részvényindex 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett. Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány a keddi kereskedésben, a szingapúri tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 14 pontos erősödése 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok és a kereskedelmi háborús hírfolyam mellett a befektetők a Brexittel kapcsolatos beszámolókra figyelnek majd, miután Boris Johnson brit miniszterelnök hétfő este kijelentette, hogy semmilyen körülmények között nem lesz hajlandó kezdeményezni az Európai Uniónál Nagy-Britannia október 31-én esedékes kilépésének újbóli elhalasztását, hozzátéve, hogy nem szeretne előrehozott választásokat kiírni.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az MNB a hitelintézetek júliusi mérlegét teszi közzé, míg a KSH a külkereskedelem júniusi végleges adatait publikálja. Az Egyesült Államokból az augusztusi, feldolgozóipari ISM beszerzési menedzserindexet teszik közzé.Vihar előtti csend a tőzsdéken

Kedden teszi közzé gyorsjelentését a PannErgy.Vihar előtti csend a tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?Vihar előtti csend a tőzsdéken
BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP