Üzlet

Eséssel zárta a keddi kereskedést az OTP

Portfolio
Az irányadó európai részvényindexek lejjebb kerültek kedden, miután a befektetőket a kereskedelmi háború és a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság aggaszotta. A magyar tőzsde is lejjebb került a hét második napján, a BUX végül 0,8 százalékos eséssel zárt, míg az OTP a korábbi, 2 százalék feletti esésének egy részét le tudta dolgozni a nap végére, az OTP végül 1,2 százalékos eséssel zárta a napot.

Eséssel zárt a BUX, a nap végére kissé szépített az OTP

Eséssel zárta a hát második napját a magyar tőzsde, a BUX 302 pontos mínusz mellett 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan zártak. A Magyar Telekom 1 százalékos emelkedést követően 423 forinton zárt, míg a Richter 0,2 százalékos esés után 4 968 forinton zárt. A Mol 1 százalékkal került lejjebb, az olajcég részvényei 2 874 forinton fejezték be a keddi kereskedést, míg az OTP több mint 2 százalékos mai esésének egy részét végül ledolgozva, 1,2 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 11 990 forinton búcsúzott a hét második napjától.


Esnek a tengerentúli tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartottak, míg kedden a megszokott menetrend szerint folytatódott a kereskedés, a keddi piacnyitás után lejjebb kerültek az amerikai részvénypiacok, a befektetőket az USA és Kína kereskedelmi háborúja aggasztotta, miután a Bloomberg korábbi beszámolója szerint az Egyesült Államok és Kína egyelőre nem tudott megegyezni egymással a szeptemberre tervezett kereskedelmi egyeztetések pontos időpontjával kapcsolatban. A hangulatot tovább rontotta egy makroadat is, miután az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe a várt 51,1 ponttal szemben 49,1 pontra esett augusztusban, ami 2016 márciusa óta a legalacsonyabb értéket jelentette. A keddi piacnyitástól távolodva az amerikai részvénypiacok tovább estek, a Dow 1,3 százalékos esése mellett az S&P500 0,8 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,9 százalékot esett.


Régóta nem volt ilyen gyenge az amerikai feldolgozóipar

Az amerikai feldolgozóipar idén augusztusban először esett vissza 2016 óta. A gyenge adatok a lassuló világgazdaságnak és az egyre erősödő Kína és USA közötti kereskedelmi háborúnak tudhatóak be - állítja a keddi iparági jelentés. Tovább a cikkhez

Rendkívüli közgyűlés jön az Opusnál

Rendkívüli közgyűlést tart az Opus Global október 4-én, ahol a részvényesek dönthetnek a 28,6 milliárd forintos kötvénykibocsátásról. Tovább a cikkhez

A mai, jelentős esés egy részét ledolgozta a Takarék Jelzálogbank

Nagyot estek a Takarék Jelzálogbank részvényei kedden, a társaság papírjai 7,4 százalékot estek ma, majd a részvény a korábbi, jelentős esésének nagyobb részét ledolgozta, az árfolyam 2,6 százalékkal került ma lejjebb. A Takarék Jelzálogbank 8,3 millió forintos forgalom mellett esik, a Takarék Jelzálogbank mai forgalma 6,6 százalékkal magasabb a társaság részvényeinek idei, átlagos forgalmával összehasonlítva.


Nagyot esett a BUX, lefordult a Mol

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek kedden, miután a kereskedelmi háborús feszültség mellett a Brexittel kapcsolatos aggodalmak vetették vissza a részvénypiacok hangulatát. A régiós tőzsdék is lejjebb kerültek, a lengyel WIG 1,8 százalékos esése mellett a bécsi börze 1,1 százalékkal került lejjebb, míg a prágai tőzsde 0,5 százalékot esett. A hazai részvényindex is lejjebb került, a BUX 1,9 milliárd forintos forgalom és 579 pontos mínusz mellett 1,5 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP és a Mol teljesít a leggyengébben, míg a BUX komponensei közül az Appeninn és a Takarék Jelzálogbank részvényei teljesítenek a leggyengébben.


Lefordult az OTP

A délelőtt második felében tovább romlott a hangulat a magyar tőzsdén, a BUX 1,2 milliárd forintos forgalom és 500 pontos mínusz mellett 1,3 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a 0,2 százalékkal feljebb kerülő Magyar Telekom kivételével esnek. A Mol 1,2 százalékos esése mellett a Richter 1,6 százalékkal került lejjebb, míg az OTP árfolyama 1,5 százalékot esett. Az OTP grafikonján formálódó beszűkülésből a múlt héten lefelé tört ki az árfolyam, majd az elmúlt hét második felében a részvény a korábbi emelkedő trendvonal visszatesztelésével próbálkozott meg. Az emelkedő trendvonal visszatesztelése után az OTP ma lefordult és az árfolyam a 200 napos mozgóátlag alá került, amennyiben az esés folytatódik, a következő megállót a 11 850 forint körüli szint jelentheti majd az OTP számára.


Esnek az európai tőzsdék

A tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartottak, míg az amerikai részvénypiacokon kedden a megszokott menetrend szerint folytatódik majd a kereskedés. Az ázsiai tőzsdék felemásan teljesítettek kedden, a hangulatra a kereskedelmi háborús aggodalmak vetettek árnyékot, miután a Bloomberg korábbi beszámolója szerint az Egyesült Államok és Kína egyelőre nem tudott megegyezni egymással a szeptemberre tervezett kereskedelmi egyeztetések pontos időpontjával kapcsolatban. A Nikkei néhány pontos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékkal került lejjebb. A kereskedelmi háborús aggodalmak mellett a részvénypiacokra a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság is rányomta bélyegét, miután a befektetők arra kíváncsiak, hogy átmegy-e a brit alsóházon a Brexit újabb halasztásával és a megállapodás nélküli kizuhanás blokkolásával kapcsolatos ellenzéki törvényjavaslat. Mindemellett Boris Johnson brit kormányfő tegnap este ígéretet tett arra, hogy ő sohase fog további Brexit-halasztást kérni és közben a Politico brüsszeli információi szerint nincs is semmiféle életképes, konkrét terve a brit kormánynak a sokat kritizált északír-ír tartalékmegállapodás helyett. A keddi piacnyitástól távolodva a brit FTSE100 0,1 százalékkal került lejjebb, a DAX és a CAC40 pedig egyaránt 0,6 százalékkal került lejjebb.


Betett az OPEC az olajnak

Hétfőn 2,9%-ot esett a Brent, miután ismét kisebb fagyás figyelhető meg a kereskedelmi tárgyalásokban, és az OPEC kitermelése is emelkedett, idén első alkalommal. - írja a Bloomberg. Tovább a cikkhez

Lejjebb került a BUX, esik az OTP

Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek ma délelőtt, a keddi piacnyitástól távolodva a magyar tőzsde is tovább csúszott lefelé. A BUX 346 pontos mínusz mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Magyar Telekom kivételével esnek. A Richter 0,7 százalékos esése mellett a Mol 0,9 százalékkal került lejjebb, míg az OTP 1,2 százalékot esett.


Enyhe eséssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a hét második napja a magyar tőzsdén, a BUX 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,6 százalékos esése mellett a Mol 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Richter árfolyama stagnál a keddi piacnyitás után.


Vihar előtti csend a tőzsdéken

Mi történt tegnap a tőzsdéken?

A hét első napján az amerikai részvénypiacok zárva tartottak, míg a tengerentúli tőzsdéken kedden a megszokott menetrend folytatódik a kereskedés, az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, a határidős Dow 0,6 százalékkal került lejjebb.

Eséssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 87 pontos mínusz mellett 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 1,1 százalékos emelkedés után 12 140 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 1 százalékos esés után 419 forinton zárt. A Mol 1,5 százalékos esés után 2 904 forinton fejezte be a hétfői kereskedést, míg a Richter 0,9 százalékos esést követően 4 980 forinton búcsúzott a hét első napjától.

Mik az előjelek mára?

A tengerentúli tőzsdék hétfőn zárva tartottak, míg az irányadó ázsiai részvényindexek felemásan teljesítenek a keddi kereskedésben, a hangulatra az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos aggodalmak mellett a Brexittel összefüggő bizonytalanság is árnyékot vetett. A Nikkei 0,1 százalékos erősödése mellett a hongkongi részvényindex 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,2 százalékot esett. Ázsia más részein nem volt egyértelmű az irány a keddi kereskedésben, a szingapúri tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,3 százalékkal került lejjebb. Az amerikai határidős részvényindexek lejjebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 14 pontos erősödése 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre a keddi piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A beérkező makroadatok és a kereskedelmi háborús hírfolyam mellett a befektetők a Brexittel kapcsolatos beszámolókra figyelnek majd, miután Boris Johnson brit miniszterelnök hétfő este kijelentette, hogy semmilyen körülmények között nem lesz hajlandó kezdeményezni az Európai Uniónál Nagy-Britannia október 31-én esedékes kilépésének újbóli elhalasztását, hozzátéve, hogy nem szeretne előrehozott választásokat kiírni.

Mire érdemes ma figyelni?

Kedden az MNB a hitelintézetek júliusi mérlegét teszi közzé, míg a KSH a külkereskedelem júniusi végleges adatait publikálja. Az Egyesült Államokból az augusztusi, feldolgozóipari ISM beszerzési menedzserindexet teszik közzé.Vihar előtti csend a tőzsdéken

Kedden teszi közzé gyorsjelentését a PannErgy.Vihar előtti csend a tőzsdéken

Mi történt eddig a tőzsdéken?Vihar előtti csend a tőzsdéken
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
cimlap_jo