Waberer's
Üzlet

Szárnyalt a Waberer's

Portfolio

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítettek hétfőn, a magyar tőzsde a délelőtti, mérsékelt esését ledolgozta és a BUX végül mérsékelt emelkedéssel zárt, míg a Waberer's részvényei jelentős erősödéssel zárták a hét első napját.

Emelkedéssel zárt a BUX, szárnyalt a Waberer's

Emelkedéssel zárta a hét első napját a magyar tőzsde, a BUX 172 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,4 százalékos emelkedés után 12 600 forinton zárt, a Mol 1,4 százalékos erősödést követően 2 964 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől. A Richter mindemellett 0,6 százalékos esés után 4 940 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal került lejjebb, a telekomcég papírjai 420,5 forinton zárták a hétfői kereskedést. A Waberer’s részvényei azonban hatalmas emelkedéssel fejezték be a napot, a társaság részvényárfolyama 12,1 százalékkal került ma feljebb.

Nagyot emelkedett a lengyel tőzsde

A  hétfői piaczárás felé közeledve emelkednek a régiós részvényindexek, a prágai tőzsde 0,1 százalékos erősödése mellett a bécsi börze 0,6 százalékkal került feljebb, míg 2,2 százalékos emelkedésével a lengyel tőzsde felülteljesítette régiós társait. A lengyel WIG erősödése mögött részben az húzódhat meg, hogy a Reuters szerint a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) pártja várhatóan szombaton bemutatásra kerülő programja szerint a Lengyelország lépéseket tehet a lengyel bankszektorban a hazai tőke részarányának növelése érdekében. Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a BlackRock bejelentette, hogy 5,1 százalékra növelte a részesedését a lengyel Pekaoban. A lengyel tőzsdén különösen jól teljesítenek a bankpapírok ma délután, az mBank 5 százalékos emelkedése mellett a Pekao árfolyama 4,1 százalékkal került feljebb.

Szárnyal a Waberer's

A Waberer’s a múlt héten jelentette be, hogy feltérképezi a biztosítási üzletének stratégiai lehetőségeit: gyakorlatilag részben, vagy teljes egészében értékesítésre kerülhet a biztosítási szegmens, ezzel pedig a fő tevékenységeire - fuvarozás és logisztika - tudna jobban fókuszálni a társaság. A bejelentetést a Concorde mai elemzésében értékelte, az elemzőház korábban a cég biztosítási üzletágát 1010 forintra árazta, azonban abban csak a csoporton kívülről érkező bevételeket vette figyelembe. Amennyiben a fuvarozási és logisztikai üzletágtól befolyó bevételeket is figyelembe vesszük, akkor 1600 forintot érhet a biztosítási üzletág részvényenként. Az elemzőház véleménye szerint nagy kérdés, hogy mit kezdenek majd a biztosító értékesítéséből befolyó összeggel. Extra osztalékkifizetésre, vagy akár további befektetésekre is sor kerülhet a logisztikai vagy fuvarozási üzletágban. A Waberer’s részvényei a nap első felében nem mutattak életjelet, majd a délután második felében az árfolyam felpattant és a társaság részvényei 9,4 százalékkal kerültek ma feljebb.

Megszólalt a Concorde, indulhat a Waberer’s rakéta

A Concorde szerint részvényenként 1600 forintot is érhet a Waberer’s biztosítási üzletága. – olvasható a BÉT-re feltöltött elemzésben.

Tovább a cikkhez

Emelkednek a tengerentúli részvényindexek

Mérsékelt erősödéssel vágtak neki a hét első napjának a tengerentúli tőzsdék, a befektetők a monetáris lazítás lehetőségét latolgatják, miután a Fed elnöke a múlt hét végén arról beszélt, hogy a jegybank kész lépéseket tenni a gazdasági növekedés fenntartása érdekében. Az egyedi részvények esetében az AT&T árfolyama 3,9 százalékot emelkedett azt követően, hogy az Egyesült Államok egyik legismertebb aktivista befektetője, az Elliott Management szerint a cég részvényei alultértékeltek, továbbá felszólította a menedzsmentet, hogy a költségek csökkentése mellett váljon meg néhány nem kiemelt üzletágától, így teremtve több értéket a részvényesek számára. A tengerentúli piacnyitástól távolodva a Nasdaq és az S&P500 egyaránt 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Dow 0,1 százalékot erősödött. 

Lejjebb került a Wizz Air, nagyot esett az Air France-KLM árfolyama

Több légitársaság részvénye esett a hétfői kereskedésben, miután az iparági rossz hírek, a felemás befektetői hangulat és egy leminősítés is érkezett, miután a Davy felülteljesítésről semlegesre vágta vissza a Wizz Air besorolását, a társaság részvényárfolyama 1,8 százalékkal került ma lejjebb.

Az Air France-KLM árfolyama hatalmasat esett ma, miután a cég közzétette augusztusi, forgalmi statisztikáit, amelyben a társaság jelezte, hogy a csúcsidőszakos foglalások a makrogazdasági környezet miatt a vártnál gyengébben alakultak. Az esésben mindemellett egy piaci pletyka is közrejátszhatott, miután a Reuters által idézett források szerint az Air France-KLM ajánlatot tehet a csődbe jutott Aigle Azur légitársaságra. Az Az Air France-KLM árfolyama 8 százalékot zuhant.

Trendforduló az olaj piacán?

A kereskedelmi háborús feszültségek csökkenése jó hatással volt az olaj árfolyamára, melynek hatására fontos árfolyamszint került áttörésre. Érdemes szorosan figyelemmel kísérni az árfolyamot, ugyanis akár a trendforduló esélye is benne lehet a pakliban középtávon.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik a német tőzsde

Az augusztusi, összességében felemás munkaerőpiaci statisztika után végül vegyesen zárták a hét utolsó napját az amerikai részvénypiacok, a Dow 0,3 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,2 százalékkal került lejjebb. A piaci szereplők a Fed elnökének pénteki nyilatkozatára figyeltek, Jerome Powell egy svájci konferencián elmondta, a kamatvágás hozzájárult az amerikai gazdaság stabilizálásához és nem számítanak recesszióra rövidtávon, míg Powell hozzátette, hogy a Fed kedvezően látja az amerikai gazdaság jövőjét.

Ázsiában összességében emelkedtek a tőzsdék hétfőn, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része további gazdaságélénkítő intézkedésekben reménykedett, a hétvégén beérkezett, vártnál gyengébb kínai export statisztika után. A Nikkei 0,6 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 0,8 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi tőzsde végül néhány pontos eséssel zárt. Ázsia más részein jó hangulatban telt a hét első napja, a szingapúri tőzsde minimális erősödése mellett a dél-koreai Kospi 0,5 százalékkal került feljebb. Az európai tőzsdék

enyhe emelkedéssel indították a hétfői kereskedést, a vártnál kedvezőbb júliusi, német export statisztika mellett a befektetők egy része valószínűleg már az Európai Központi Bank csütörtöki üléséra várhatott, amellyel kapcsolatban a piaci konszenzus élénkítő intézkedések bejelentését várja. Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek ma délelőtt, a CAC40 0,2 százalékos esése mellett a DAX 0,1 százalékkal került ma feljebb.

Kritikus szint közelében jár a BIF

A BIF nagy emelkedéssel zárta a hét utolsó napját, az részvény azonban ma reggel lefordult és az árfolyam nagyot esett a hétfői kereskedés első felében. A BIF 4,7 százalékkal került ma lejjebb, az árfolyam ezzel a rövid távú, 285 forint közelében található emelkedő trendvonalhoz érkezett meg, amelyet letörve további tér nyílhat meg a lefelé a BIF előtt.

Stagnál a BUX, emelkedik az OTP

A hétfői piacnyitástól távolodva pénteki záróértéke közelében jár, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. A Magyar Telekom 0,5 százalékos esése mellett a Richter 0,6 százalékkal került lejjebb, a Mol mindemellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a hazai blue chipek közül 0,3 százalékos erősödéssel az OTP-részvényei teljesítenek a legjobban.

Mérsékelt eséssel indul a hétfői kereskedés a magyar tőzsdén

Eséssel indul a hét első napja a magyar tőzsdén, a BUX 185 pontos mínusz mellett 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek kivétel nélkül lejjebb kerültek a hétfői piacnyitás után. A Richter 0,2 százalékos esése mellett az OTP 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékot esett. A blue chipek közül 0,8 százalékos esésével a Mol teljesít a leggyengébben ma reggel.

Óvatos emelkedéssel nyithat Európa Mi történt pénteken a tőzsdéken? Mik az előjelek mára? Mi mozg

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

A pénteki piaczárás felé közeledve a korábbi erősödés egy részét ledolgozták a tengerentúli tőzsdék, miután a befektetők a felemás augusztusi munkaerőpiaci adatközlés után a további Fed kamatcsökkentés lehetőségét latolgatták. A Dow végül 69 pontos emelkedés után 0,3 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,1 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,2 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 132 pontos plusz mellett 0,3 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek az előző napi záróértékén, 12 550 forinton záró OTP-t leszámítva emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést. A Richter 0,2 százalékos erősödés után 4 968 forinton zárt, a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került feljebb, a telekomcég részvényei 423 forinton fejezték be a hét utolsó napját. A hazai blue chipek közül a Mol teljesített a legjobban, az olajcég papírjai 1 százalékos emelkedés után 2 924 forinton vettek búcsút a hét utolsó napjától.

Mik az előjelek mára?

A hétfői kereskedés második felében emelkednek az ázsiai tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a befektetők egy része további gazdaságélénkítő intézkedésekben reménykedett, a hétvégén beérkezett, vártnál gyengébb kínai export adat után. A hangulatot javíthatta a Fed elnök pénteki nyilatkozata is, miután Jerome Powell egy svájci konferencián elmondta, hogy a Fed kedvezően látja az amerikai gazdaság jövőjét és a jegybankelnök nem számít recesszióra rövidtávon. A Nikkei 0,5 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde stagnál, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékkal került feljebb. Az amerikai határidős részvényindexek feljebb kerültek ma reggel, míg a határidős DAX 22 pontos plusza 0,2 százalékos emelkedést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

A hétfőn beérkező makroadatok mellett a befektetők az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírekre figyelnek majd, míg a piaci szereplők egy része már alighanem az Európai Központi Bank közelgő, csütörtöki kamatdöntő ülésére vár.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn az MNB teszi közzé a júliusi értékpapírstatisztikáit, míg a Pénzügyminisztérium az augusztusi államháztartási mérleget teszi közzé. A hét első napján beérkező második negyedéves japán GDP-adat mellett Németországból az augusztusi külkereskedelmi statisztikát teszik közzé, míg az Egyesült Királyságból a júliusi ipari termelési adatsort publikálják majd.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép forrása: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

BET
öngondi
elektromosauto0922
spurs190920egy
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
BET
Olvasta már? Áttörte a falat az OTP