Előfizetői tartalom

Bajba kerülhet a Google

MTI
Negyvennyolc amerikai tagállam trösztellenes vizsgálatot indított a Google ellen - jelentette be Ken Paxton texasi ügyész hétfőn Washingtonban. Egyedül Kalifornia és Alabama nem csatlakozott a kétpárti egyetértéssel vizsgálatot követelő államokhoz. Támogatja viszont a kezdeményezést a főváros, Washington kerülete, valamint Puerto Rico, amely az Egyesült Államok társult állama.

Ken Paxton a szövetségi legfelsőbb bíróság épülete előtt, mintegy tucatnyi tagállam ügyészével közösen tartott tájékoztatóján úgy fogalmazott: a Google uralja az internetes reklámpiacot és az internetes keresőszolgáltatásokat. Mindazonáltal óvatosan fogalmazott, mert nem jogi perek, hanem csupán széleskörű vizsgálatok megindításáról beszélt. A texasi ügyész...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés